Emekliler, TÜİK'i domates yağmuruna tuttu: Alın salça mı yaparsınız, menemen mi yaparsınız...

İstanbul’da TÜİK Bölge Müdürlüğü önünde buluşan Emekli Meclisi, TÜİK binasına domates fırlattı. Emekliler, "Alın bunlarla salça mı yaparsınız, menemen mi yaparsınız bilemeyiz" dedi.

Emekli Meclisi, İstanbul'da hükümeti protesto etti. Emekliler, Beşiktaş'taki Sabancı Lisesi önünde buluştuktan sonra Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önüne yürüdü. Emekli Meclisi, yürüyüşün ardından TÜİK Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Grup Sözcüsü Hasan Kaşkır “Emekli düşmanı TÜİK kapatılsın, haklarımızı istiyoruz" kampanyasını başlattı.

'SAHTE SENDİKALARI EMEKÇİLERE ŞİKAYET EDECEĞİZ'

Kaşkır sözlerine şöyle devam etti: “TÜİK’in saraya yalakalık yapmak için, bilinçli olarak düşük gösterdiği enflasyon rakamları nedeniyle açlığa ve yoksulluğa mahkûm edildik. Açıkladıkları rakamların gerçek enflasyonla alakası yok.

Bizler çarşıda, pazarda yaptığımız alışverişlerde hayat pahalılığının nasıl arttığını yaşayarak görüyoruz. TÜİK, her şeyin fiyatını düşük göstererek ülkemizde enflasyon düşüyor gibi göstermeye çalışıyor. AKP hükümeti emeklinin yaşam kalitesini yükselterek insanca yaşama koşulları yaratacağına, ‘emekliye ücretsiz şezlong ve şemsiye vereceğim’ diyerek adeta ayın 15’ini zor getiren emeklilerle alay etmeye devam etmektedir.

Bugün, AKP hükümeti basına ve medyaya emeklilik yasasında değişiklik çalışmaları yaptığını duyurarak kamuoyunun nabzını tutmaya çalışıyor. Eğer AKP bu yeni yasayı çıkartırsa 2008 sonrası memurluğa başlayanlar emekli olduklarında kendi emsallerinden en az yüzde 30 daha az maaş alarak büyük bir şok yaşayacaklar. Kampanyamızı sürdürürken, AKP’nin emekli düşmanı yasasının da teşhirini yapacağız. Yaşananlara seslerini çıkartmayan sahte sendikaları da emekçilere ve emeklilere şikayet edeceğiz.”

domates-tuik.jpg

DOMATESLERİ TÜİK BİNASINA FIRLATTILAR

"Taleplerimiz açık. Maaş oranlarında 2008 öncesine dönülmesini, sağlıkta yapılan kesintilerin kaldırılmasını, intibak yasasının çıkartılmasını, ek zam ve emekli sendika yasasının çıkartılmasını istiyoruz. Domatesi pazardan 30, 40 liraya zor alıyoruz. Semt pazarını baştan sonra gezdik ve 6 liraya bulduğumuz domatesleri TÜİK yöneticilerine getirdik. Alın bunlarla salça mı yaparsınız, menemen mi yaparsınız bilemeyiz. Kendiniz karar verin" diyen Kaşkır'ın, açıklamasının ardından emekliler yanlarında getirdikleri domatesleri TÜİK binasına fırlattı.

Kaynak:Ekonomi Servisi