Emekli zammı sonrası yarış kızıştı! Bankalar promosyon oranlarını güncelledi

Emekli zammı sonrası yarış kızıştı! Bankalar promosyon oranlarını güncelledi
Emekli maaşlarına yapılan son zam sonrasında emekli maaşları artarken, bankalar arasındaki promosyon yarışı da kızıştı.

AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, 16 Temmuz'da yaptığı basın toplantısında emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseleceğini duyurdu ve bu düzenlemenin bu hafta meclisten geçmesini beklediğini belirtti.

Güler'in açıklamasının ardından, bankalar emeklilere yönelik promosyon oranlarını güncellemeye başladı. Açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca emekli gözlerini bankaların yeni promosyon tekliflerine dikti.

Emekli maaşlarının artışıyla birlikte bankalar, emekli müşteri portföyünü genişletmek için promosyon tekliflerini güncellemeye devam ediyor.

Picture background

Yapı Kredi Bankası da bu kapsamda harekete geçerek, 31 Temmuz tarihine kadar emekli maaşını bankaya taşıyan ve üç yıl boyunca bankada kalma taahhüdü veren emeklilere 18 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

Promosyon ödemeleri, emekli maaşına göre şu şekilde belirlenecek:

10 bin TL'ye kadar maaş alanlara 6 bin 250 TL, 10 bin ile 15 bin TL arasında maaş alanlara 10 bin TL, 15 bin ile 20 bin TL arasında maaş alanlara 12 bin 500 TL ve 20 bin TL üzerinde maaş alanlara 15 bin TL ödeme yapılacak.

Ayrıca, maaş taşıma işlemi gerçekleştiren ve ek ödül taahhütnamesi imzalayan tüm emekliler, bankanın mobil uygulamasını ilk kez kullanmaları halinde 2 ay içinde 500 TL ek ödeme alacak.

Picture background