Emekli Olmayı Bekleyenleri İlgilendiren 3 Önemli Gelişme...

Emekli Olmayı Bekleyenleri İlgilendiren 3 Önemli Gelişme...
Emekli olmayı bekleyenler için 3 önemli gelişme gündemde. Kulislerde konuşulanlar erken emekliliğin de yolunu açıyor. Peki Ekim ayında emeklilere zam gündemde mi?

EYT'den yararlanmayanlar için önemli bir gelişme kulislerde konuşuluyor, tartışılıyor. SGK erken emeklilik kapısını açıyor. Torba Yasa ile 5000 primle erken emeklilik mümkün olacak. Ev kadınlarına ve annelere erken emeklilik geliyor. İşte kulislerde konuşulan, emeklilikle ilgili gelişmeler...

emeklilik1.jpg

BİRİNCİ YENİLİK: SSK VE BAĞ-KUR PRİM EŞİTLENMESİ

Emeklilik reformu kapsamında atılacak ilk adımlardan biri Bağ-Kur'lular için olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, küçük esnaf ve çiftçiler dahil 1 milyon Bağ-Kur'lunun prim şartını 9.000 günden 7.200 güne çekecek çalışmayı tamamlayacak.

emekli.jpg

İKİNCİ YENİLİK: EV KADINLARINA VE ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK VE PRİM DESTEĞİ

Emeklilik sisteminde gerçekleşecek 2. reform ise ev kadınları ve anneler için olacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'ini devletin karşılayacağı modelin de Meclis'e sunulacak torba yasa ile hayata geçirilmesi planlanıyor.

emekli-ikramiye3.jpg

ÜÇÜNCÜ YENİLİK: TES!

Öte yandan Türkiye'de bir kaç yıldır gündemde yer alan ikinci emeklilik düzenlemesi Orta Vadeli Program'a (OVP) da girdi. İkinci basamak emeklilik olarak yer alan sistem tamamlayıcı emeklilik olarak (TES) olarak biliniyor. Otomatik Katılımlı BES, devreye alınacak ikinci emeklilik sistemi ile daha da geliştirilecek.

EKİM AYINDA ZAM YAPILACAK MI?

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in maaş düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağı açıklamasını değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, ekim ayında da yeni bir seyyanen zam yapılabileceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ücret düzenlemelerinin artık hedef enflasyona göre yapılacağını söyledi.
Emeklilerin tamamına yeni bir düzenleme gelmesini beklediğini ifade eden Şimşek, bu düzenlemenin ekim ayında olabileceğinin sinyallerini verdi.

Etiketler :