Emekli Olduğunuzda Bu Maaşı Alacaksınız! 4A, 4B, 4C Tek Tıkla Emekli Maaşınızı Öğrenin

Emekli Olduğunuzda Bu Maaşı Alacaksınız! 4A, 4B, 4C Tek Tıkla Emekli Maaşınızı Öğrenin
EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin vatandaş geçtiğimiz yıl emeklilik hakkı kazanırken, bu yıl ve gelecek senelerde milyonlarca yeni ismin emekli olması bekleniyor. Vatandaşlar, alacakları maaş oranını merak ederken, SGK tarafından hizmete sunulan 'maaş hesaplama robotu' ile alınacak emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenmek mümkün.

EYT düzenlemesine son anda eklenen 'kademeli prim sistemi' nedeniyle milyonlarca vatandaşın emeklilik hayalleri, ilerleyen döneme kalmış durumda.

Vatandaşlar, prim sürelerini doldururken bir yandan da yakın gelecekte alacakları emekli maaşını merak ediyor. Statüsü 4A, 4B, 4C SSK emeklisi, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı fark etmeksizin, gerekli bilgilerin yazılması halinde mevcut maaş hesaplama robotu, bugünkü şartlarda emekli olursanız ne kadar aylık alacağınızı size gösteriyor.

paracik3.jpgMAAŞLAR KURUŞU KURUNA ÖĞRENİLEBİLECEK

Sıklıkla arama motorlarına yazılan "Ne kadar emekli aylığı alırım?, Emekli olunca ne kadar maaş alırım?" sorularına yanıt Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi.

SGK, yayınladığı yönlendirme rehberi ile küsuratına kadar maaşınızı hesaplamanıza olanak tanıyor. Halihazırda emeklilik başvurusunu yapmış ya da yakın sürede emekli olmayı planlayan vatandaşlar, SGK'nın hizmete sunduğu emekli maaşı hesaplama robotunu şu şekilde kullanabilecek:

4A EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

4A statüsü ile SGK emeklisi olacak vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine girmek ve bilgilerini yazarak maaşının hesaplamasını beklemek.

Açılan sayfada “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlayarak siz de emekli maaşınızı öğrenebilirsiniz.

turklirasi1.jpg4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B statüsü ile SGK emeklisi olacak vatandaşlar, emekli aylıklarını e-Devlet aracılığı ile öğrenebilmekte. E-Devlet aracılığı ile emekli maaşını öğrenmenin dışında buraya tıklayarak da 4B emekli maaşınızı öğrenebilirsiniz.

4C EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

4C statüsü ile SGK emeklisi olacak vatandaşlar da tıpkı 4B vatandaşlar gibi e-Devlet üzerinden emekli aylık bilgisine ulaşabilirler. Bunun dışında 4C ile emekli olacak vatandaşlar buraya tıklayarak emekli aylıklarını da öğrenebilme şansına sahip.