"Emekli Maaşlarının Asgari Ücret Seviyesine Yükseltilmesini İstiyoruz"

Halk TV’de Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek Büyük Emekli Mitingi’nde emeklilerin taleplerini gündeme getireceklerini söyledi.

Halkın bir numaralı meselesi yoksulluk olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “İnsanlar aç, gerçekten geçinemiyor. Alışveriş yapamıyor. Özellikle emeklililer, işçiler, öğrenciler, kadınlar çok zor koşullarda yaşıyorlar. Daha doğrusu yaşayamıyorlar. Orta sınıf bile alışkanlıklarından vazgeçiyor” dedi.

“EN AZ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI”

Pazar günkü emekli mitingine işaret eden Tanrıkulu, ”16 milyon emekli var 12 milyona yakını işçi emeklisi 4 milyona yakını da malüllük aylığı alan var. Aylık aldığı para 13 bin lira. AKP iktidara geldiği zaman asgari ücret 184 liraydı emekli maaşı 250 liraydı. Yüzde 40 daha fazlaydı. Şimdi ise 18 bin TL civarında asgari ücret ortalama 13 bin civarında emekli aylığı. Fark bu kadar açılmış vaziyette. Gıda ve gerekli harcamalara bile yetmez. 1500 euro civarında Avrupa’da en az bizde 237 euro civarında. Altıda birinden daha az yani. O nedenle pazar günü Ankara'da büyük bir miting planladık. Emeklilerin talebini dile getireceğiz. En az asgari ücret seviyesine gelmesini istiyoruz. Asgari ücret arttıkça o da artsın. Emekliler arasında maaş farklılıklar var. Çıraklık ve staj mağdurlar var. Sağlık harcamaları var. Katkı payı istiyorsunuz, emekli hastaneye gitmeye çekiniyor. Onların da emekliler bakımından kaldırılması lazım. Tandoğan Meydanı’nda bunları dile getireceğiz” diye konuştu.

“SİVİL SİYASETÇİ HER ZAMAN İYİDİR”

Tanrıkulu, İsmail Küçükkaya’nın Özgür Özel’in genel başkanlığı ile CHP’nin sahada daha çok görüldüğünü hatırlatması üzerine de “28 Mayıs’tan sonra bir travma yaşandı seçmende. Ondan sonra da 31 Mart’ta bir seçim başarısı var. Böyle bir başarı beklenmemişti. O başarının verdiği bir özgüven ve umut da var. Genel Başkanımızı yakından tanırım ben baro başkanıyken o da Eczacılar Odası başkanıydı. Sivil toplumdan geliyor. Devlete bulaşmamış sivil siyasetçi her zaman daha iyidir. Defansları olmaz, daha sivil düşünür” dedi.

Kaynak:halktv.com.tr