Emekli Maaş Zammı İçin Gözler Tarihlerde! Bu Tarihler Şekillendi

Emekli Maaş Zammı İçin Gözler Tarihlerde! Bu Tarihler Şekillendi
TÜİK'in 3 Temmuz 2024'te açıkladığı enflasyon rakamlarıyla emekli zam oranları netleşti. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaş farkları merakla bekleniyor. Zam sonrası maaş farkı ödeme tarihleri gündemde. Memur ve emekliler için ödemeler ayın 15'inden sonra yapılacak.

Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı yüzde 19,3 oldu. 1-14 Temmuz 2024 arasındaki maaş farklarının hesaplanıp ödenmesi bekleniyor. Geçen ocakta yapılan zamda, maaş farkları şubatın ilk haftasında yatırılmıştı. SSK emeklilerine 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerine 7 Şubat'ta ödeme yapılmıştı.

311b1b3d643b9fc9baf5536e6c5a8376.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI DÜZENLEMESİ

Kök maaşı düşük olan ve zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emeklilere ilave düzenleme yapılacak. En düşük emekli aylığı, ekonomi yönetiminin hesaplamaları sonrası belirlenecek. Bu rakamın 12 bin ile 13 bin TL arasında olması bekleniyor.

screenshot-10.png

Zam oranları ve ödeme tarihleri SGK ve Bağ-Kur yetkililerince duyurulacak. TÜİK verilerine dayanan zam oranları, milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Maaş farkları, emeklilerin geçim şartlarını iyileştirmek için önemli bir adım.