Emekli İkramiyesi Neden 5 Bin TL Değil de 3 bin TL Oldu! Perde Arkasında Yaşananlar

Emekli İkramiyesi Neden 5 Bin TL Değil de 3 bin TL Oldu! Perde Arkasında Yaşananlar
İktidara yakın medya aylardır emekli ikramiyesinin 5 bin TL olabileceğini yazıyordu. Erdoğan da bütçe imkanlarını zorlama pahasına sözleriyle emekli ikramiyesinin artırıldığını açıkladı. Peki ikramiye neden 5 değil de 3 bin lira yapıldı? İşte emekli ikramiyelerine yapılan zammın perde arkası.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada, emekli ikramiyesini 3 bin TL olarak açıkladı. İktidara yakın medyadaki haberlerde emekli ikramiyesi seçenekleri arasında 5 bin TL de bulunuyordu.

Emekli ikramiyesinin neden 5 bin TL değil de 3 bin TL olarak açıklandığıyla ilgili kulislere bilgiler yansıdı.
Türkiye gazetesinin haberine göre emekli ikramiyesinin 5 bin lira olması bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bayramlarda ödenen 2 bin liralık bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarıldığını açıkladı. AKP ve hükûmette ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılacağı yönünde çalışma yapılıyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da ikramiyenin 5 bin lira olmasını önerdiği ifade edilmişti.

Ancak, yapılan maliyet analizlerinde ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılması durumunda 160 milyar liralık bir maliyetin çıkacağı ve bu rakamın karşılanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Ekonomi yönetiminin itirazları üzerine, ikramiye rakamı 3 bin lirada kaldı. Maliyet de iki bayram ikramiyesi için 96 milyar liraya düşürüldü.

Etiketler :