Elon Musk fitili ateşlemişti: Bitcoin atağa kalktı

Elon Musk fitili ateşlemişti: Bitcoin atağa kalktı
Milyarder iş adamı Elon Musk'ın kripto para madencilerinin yenilenebilir enerji kullanması halinde, Tesla ürünlerinde ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kabul edeceğini açıklamasıyla Bitcoin, son 40 günde en yüksek seviyesine geldi.

Kripto para birimi Bitcoin 39 gün önceki seviyesi olan 40 bin dolara kadar yükseliş gerçekleştirdi. Milyarder Elon Musk'ın açıklamalarının yükselişte payı olduğu söyleniyor.

Hala daha tarihi seviyesinden uzakta

Bitcoin 64 bin 8123 doları 14 Nisan 2021 tarihinde gördükten sonra sert satış dalgasıyla karşılaşmış ve 29 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Tarihi yüksek seviyesinden yüzde 38 uzakta olan Bitcoin bugün yüzde 17'nin üzerinde primle 39 bin 738 dolar seviyesine ulaştı.

Elon Musk fitili ateşledi

Hürriyet'in haberine göre, Milyarder iş adamı Elon Musk, katıldığı konferansta Tesla, SpaceX'in Bitcoin yatırımının olduğunu, kendisinin de kişisel olarak Bitcoin, Etherium ve Dogecoin yatırımcısı olduğunu belirtti. Ayrıca kripto para madencilerinin yenilenebilir enerji kullanmayı artırması halinde Tesla'nın satışlarda Bitcoin'im kabul edeceğini de açıkladı.
Bu açıklamanın etkisiyle kripto para piyasalarında olumlu rüzgar esmeye başladı.

Bazı ülkelerde hala yasak

Kripto paraların önlenemez yükselişine bazı ülkelerden gelen darbeler hala devam ediyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'a tepkili bazı ülkelerin yanı sıra bankalar da kripto para borsalarına aracı olmak istemiyor. Bilindiği üzere bazı ülkelerde kripto paranın ödeme için kullanımı ve ticareti yasaklanırken Çin'de kripto borsası tamamıyla yasaklı.

 

Etiketler :