Elektrik, Su, Doğalgaz ve İnternet Aboneleri Dikkat! Tüm Türkiye'ye Zorunlu Olacak

Elektrik, Su, Doğalgaz ve İnternet Aboneleri Dikkat! Tüm Türkiye'ye Zorunlu Olacak
Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerini kapsayan yeni düzenleme hayata geçiyor.

Meclisten geçmesi beklenen torba yasaya göre zorunlu deprem sigortası yerini Zorunlu Afet Sigortası'na (ZAS) bırakıyor ve herhangi bir abonelik sahibi vatandaşlar bu sigortayı ödemekle yükümlü olacak. ZAS, deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri de kapsayacak.

1011705.jpg

DASK GENEL MÜDÜRÜ DETAYLARI AÇIKLADI

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü olan Selva Eren, torba yasa kapsamında zorunlu deprem sigortasının yerine Zorunlu Afet Sigortası’na (ZAS) geçileceğini resmen duyurdu.

Eren, ZAS’ın yeni bir vergi uygulaması olduğuna dair kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu dile getirerek, “ZAS’ın genel şartları ile vergi paketinin aynı torba yasa içinde yer alacak olması kafa karışıklığına neden oldu. Ancak ZAS’ın vergiyle yakından uzaktan herhangi bir alakası yok.” İfadelerini kullandı.

Eren açıklamasında ayrıca, ZAS’ın ilk üç yılında devlet desteği alacağını da vurgulayarak, “Bu yeni ürünle ilgili olası hasarlarda devlet destek sağlayacak. Buna koruma desteği de diyebiliriz. Bu açıdan değerlendirildiğinde, ZAS vatandaşların üzerinde ek bir maliyet oluşturmayacak, aksine çok kapsamlı bir poliçeyi devlet desteği ile almış olacaklar” Şeklinde konuştu.