Elektrik faturalarında yeni başladı

Elektrik faturalarında yeni başladı
Elektrik faturalarında yeni sistem devreye giriyor. Yeni sistemle kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi hedeflenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından elektrik faturalarına ilişkin yayınladığı yeni düzenleme, 2025 yılı Ocak ayı itibari ile yürürlükte olacak. Türkiye’nin tamamında geçerli olacak ve Milli Akıllı Sayaç Sistemi adıyla uygulamaya girecek yeni uygulama için elektrik sayaçları devreye alınacak. Yeni sistemle uyumlu şekilde çalışacak bir hale getirilecek.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI ÖNLENECEK

Geçtiğimiz sene Resmi Gazete'de yer verilen tebliğ ile ilgili detaylar belli oldu. Milli akıllı saat sistemleri ile senkronize edilecek elektrik sayaçlarında kaçak elektrik kullanımı önlenecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Akıllı Saat Sistemleri proje yürütücüsü Ari Torosoğlu, sayaç mülkiyetinin şirketlerinde olduğunu ve değişimin de onların görevi olduğunu vurgulayarak abonelerin bu işlem için herhangi bir ücret ödemeyeceğini de belirtti. Şu an kullanılan bazı sayaçların yeni sistemle entegre olabileceğini ifade eden Torosoğlu, bu sebeple mevcut şartları sağlayan elektrik sayaçlarında değişiklik düşünülmediğini elektrik şirketlerinin söz konusu sayaçları 10 yılını doldurduğunda, arıza verdiğinde veya kaçak olduğunda değiştireceğini belirtti. Yeni yılda entegre edilecek bu yöntem ile vatandaşlar, tükettikleri elektriğin anlık olarak kullanım bedelini de görebilecek.

Kaynak:AA