Ek MTV ödenmezse ne olur? Dikkat: Maaşa haciz uygulanabilir

Ek MTV ödenmezse ne olur? Dikkat: Maaşa haciz uygulanabilir
AYM, ek MTV'nin iptali için yapılan başvuruyu oybirliğiyle reddetti. Peki ek MTV'yi ödemezseniz ne olur? Hukukçu Prof. Dr. Murat Batı, verginin ödenmemesi durumunda maaşa haciz gibi işlemlerin başlatılacağı uyarısında bulundu.

Hukukçu Prof. Dr. Murat Batı, deprem sebebiyle bir defaya mahsus getirilen ek MTV ödemesinin AYM tarafından reddedilmesini sosyal medya hesabından değerlendirdi. Batı, “Ek MTV’nin iptali için (ilk inceleme yapılmadan) esastan inceleme aşamasına gelinmişti. Bu karara katılmıyorum” dedi.

Batı, verginin ödenmemesi durumunda ise maaşa haciz gibi işlemlerin başlatılacağını belirtti.

Batı’nın paylaşımları şöyle:

“Ek MTV’nin iptali için (ilk inceleme yapılmadan) esastan inceleme aşamasına gelinmişti. Bu kadar hız ve telaşı da hayra yormamak gerekiyordu. AYM’nin bu kararına katılamıyorum…

Ek MTV aylık yüzde 2,5 gecikme zammıyla tahsil edilecek. AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ise Ek MTV’yi ödemeyenlere önce ödeme emri tebliğ edilecek, Bu kez de ödenmezse maaş vs’ye haciz uygulanacak. Ek MTV’nin iptali için (ilk inceleme yapılmadan) esastan inceleme aşamasına gelinmişti. Bu kadar hız ve telaşı da hayra yormamak gerekiyordu. AYM’nin bu kararına katılamıyorum…”

Etiketler :