Ehliyet Ve Kimliklerde Yeni Dönem! Yapmayana Ceza Kesilecek!

Ehliyet ve kimlik kartlarında yeni dönemin başlamasına sayılı günler kalırken vatandaşlara kritik uyarılarda bulunuldu.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ehliyet ve kimliklerde yapılacak olan değişikliler için zaman epey bir daraldı.

PARA CEZASI UYGULANACAK

Yılbaşından itibaren eski tip ehliyetler artık geçerliliğini kaybedecek ve polis denetimlerinde bu tür ehliyetlerle yakalananlar cezalandırılacak. Bu nedenle sürücülerin yeni tip ehliyetlerini hızla almaları kritik önem taşıyor.

ehliyets.jpg

ENGELLİ KİMLİK KART BAŞVURULARI DA DEĞİŞTİ

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar artık engelli kimlik kartı başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

1998 yılından beri yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar bu kartı alabiliyor ve bu kart, engellilerin çeşitli haklardan yararlanmalarını kolaylaştırıyor. Ağustos 2021'den bugüne kadar 234,558 kişi bu kart için başvuruda bulundu.

Başvuru süreci ise 28 Ağustos 2021 tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile birlikte e-Devlet üzerinden de başvuruları kabul etmeye başladı. Şimdiye kadar 234,588 kişi e-Devlet üzerinden başvurarak engelli kimlik kartı sahibi oldu ve hâlâ 4 kişinin başvuru süreci devam ediyor.

kimlik-karti.jpg

BAŞVURU İÇİN NELER GEREKİYOR?

Başvuru için gerekli olan fotoğraf, vatandaşlık kimliği ve posta adresi bilgileri MERNİS üzerinden paylaşılırken, engelli sağlık raporu ise Sağlık Bilgi Sistemi üzerinden temin edilerek dijital ortamda kart düzenleniyor. Düzenlenen kimlik kartları, başvuru sırasında beyan edilen veya MERNİS'te kayıtlı olan adreslere 15 iş günü içinde gönderiliyor.

Etiketler :