Ege'nin İncisine 1 Milyar Dolarlık Fabrika Geliyor

Ege'nin İncisine 1 Milyar Dolarlık Fabrika Geliyor
Manisa'da inşa edilecek fabrikayla 1 milyar dolarlık yatırım geliyor.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'de büyük bir yatırım hamlesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen bu anlaşma, BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapmasını öngörüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu yatırımla birlikte BYD, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracak. Ayrıca, sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik bir Ar-Ge merkezi de kurulacak. Tesisin 2026 yılı sonunda üretime başlaması planlanıyor ve burada 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması hedefleniyor.

BYD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi avantajları sayesinde, bu yeni yatırım, markamızın yerel üretim kapasitesini artıracak ve lojistik verimliliğimizi geliştirecek. Ayrıca, bölgede artan yeni enerji araçlarına yönelik talebi karşılayarak Avrupa'daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz" denildi.

byd-atto3.jpg

TÜRKİYE'DE SATILIYOR

BYD Co Ltd., Çin merkezli bir otomotiv ve elektronik şirketidir. Şirket, Şubat 1995 tarihinde Wang Chuanfu tarafından kurulmuş olup otomobil, pil ve elektronik eşya parçaları üretimi yapıyor. Şirketin merkezi Shenzhen'de yer alıyor.

Türkiye’de BYD’nin ATTO 3 modeli satılıyor.

Etiketler :