Dünya Devi Goldman Sachs'tan Şartlı Dolar/TL Tahmini

Dünya Devi Goldman Sachs'tan Şartlı Dolar/TL Tahmini
Goldman Sachs'ın "Seçimden sonra dolar/tl ne olur" analizinde ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. HSBC ise analizinde seçimlerin ardından TL'nin dolar karşısında yeni bir zayıflık dönemi yaşaması beklenmiyor.

Dev ABD yatırım bankası Goldman Sachs analistleri, sonuçlar konusunda bir belirsizlik olmadığı sürece pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerin Türk lirası üzerinde pozitif bir etki yapacağını öngördü.

Bankanın analistleri, bu ay döviz talebinin canlanması nedeniyle Türk lirası üzerindeki baskının arttığı bir ortamda, bu pazar İstanbul'da yapılacak seçimlerin TL üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanıyor.

goldman-sachs.jpg

Goldman Sachs'ta Kevin Daly liderliğindeki analistler, "Sonuçlara İstanbul'da ya da diğer büyük şehirlerde itiraz edilmemesi durumunda Türk lirası için olumlu olacaktır" dedi.

dolar-tl.jpg

Goldman analistleri seçim sonucunun mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olacağını düşünmediklerini görüşünde.

hsbc.jpg

ZAYIFLIK YAŞANACAK MI?

HSBC de analizini yayınladı. Banka Yerel seçimlerin ardından TL'nin dolar karşısında yeni bir zayıflık dönemi yaşayacağına dair büyük bir değişiklik beklemediklerini belirtti.

HSBC, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra büyük bir politika değişikliği beklemediklerini bildirdi. Ekonomide yumuşak inişin öncelikli olmaya devam edeceğini öngören HSBC, bunun da dengesizliklerin düzeltilmesinin yavaş olacağı anlamına geldiğini vurguladı.