Dünya devi Ford İngiltere'den çekiliyor

Dünya devi Ford İngiltere'den çekiliyor
ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motor Company İngiltere'de yaptığı üretimi başka ülkelere taşımak için hazırlıklarını hızlandırdığını Başbakanı Theresa May'e söyledi.

The Times’ın haberine göre iş dünyası liderleri May ile özel bir görüşme yaptı. Ford, İngiltere’den çıkma hazırlıklarını hızlandırdığını bu toplantıda May’e söyledi. Ford İngiltere’de iki fabrikada motor üretimi gerçekleştiriyor. Şirket İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden herhangi bir anlaşma sağlamadan ayrılması halinde 1 milyar dolarlık bir maliyetle karşı karşıya kalacağını geçen ay belirtmişti.

Otomotiv ve diğer sanayi kolları, Avrupa Birliği’nden çıkma kararı alan İngiltere’nin AB ile ilişkilerini düzenleyecek bir anlaşma sağlayamaması halinde yüksek gümrük vergileri, tedarik zinciri aksaklıkları ve işçi istihdamında zorluk yaşayacaklarını daha önce dile getirmişlerdi. İngiltere AB’den 29 Mart’ta ayrılacak.

The Times’ın haberine göre başka şirketler de Ford ile benzer endişelere sahip! Görüşmedeki bir katılımcı, “Konu artık olasılıklara hazırlık değil, belirsizlik nedeniyle bu adımları atıyoruz. Bunlar gerçek” dedi.

Etiketler :