Düdüklü Tencerede Kadınların Favorisiydi, Ünlü Tencere Firması İflas Etti...

Düdüklü Tencerede Kadınların Favorisiydi, Ünlü Tencere Firması İflas Etti...
Dünyanın önde gelen tencere, airfryer ve düdüklü tencere üreticisi Instant Brands iflas ettiğini duyurdu. Milyon dolarlarca kredi çeken firma ödemekte güçlük çektiğini belirtti.

ABD merkezli Instant Brands, Çin'de üretim yapması nedeniyle eleştirilere maruz kalırken, dünya çapında tanınmış tencere üreticisinden iflas açıklaması geldi.

express-pot-7116220-1280-pyfa.webp

FEDERAL İFLAS MAHKEMESİNE BAŞVURDU

Maliyetleri düşürme çabalarına rağmen iflas etmeye karar veren şirket, Houston'daki federal iflas mahkemesine başvurdu. İflasın nedeni olarak ABD'de uygulanan sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranları gösterilirken, bu kararın 1800'den fazla sendikalı çalışan için işsizlik riskini beraberinde getirdiği belirtildi.

289728.jpg

Şirket yetkilileri, Covid-19 sürecinde satışlarda kötü bir seyir başladığını ve şirketin 500 milyon doların üzerinde varlığı olduğunu ifade etti. Ancak, 132,5 milyon dolarlık kredi çeken firma, kredilerin geri ödenmesinde de güçlük yaşadı.

TÜRKİYE'DE POPÜLERDİ

Instant Brands'in Türkiye'de de satışta olan ürünleri, özellikle düdüklü tencereler ve airfryer gibi ürünlerle yoğun ilgi görüyordu. 2010 yılından itibaren internet üzerinden yapılan satışlarla Türkiye'de önemli bir pazar payı elde eden marka, iflas haberinin Türk tüketicileri üzerinde üzüntü yarattı.

Kaynak:AA