Doların uçuşunu görmüyorlar: TL mi daha düşük yandaş medya mı?

Doların uçuşunu görmüyorlar: TL mi daha düşük yandaş medya mı?
AKP'ye yakınlığıyla bilinen haber kanallarının neredeyse tamamı, doların rekor yükselişini haberleştirmedi. Veri analisti Ahmet Akgül'ün haber siteleri ve kanalları üzerinden yaptığı incelemede ise A Haber, Anadolu Ajansı ve CNN Türk, listenin sonlarında yer aldılar.

Doların son bir günde 70 kuruş yükselmesinin ardından Türkiye'nin ana gündemlerinden biri ekonomi oldu. Gazeteciliğin temel görevi olan 'halkı bilgilendirme' amacı gereği gazetecilerin ve haber kanallarının çoğu dövizdeki inanılmaz yükselişi yakından takip etti, uzmanlardan Türkiye'nin geleceği hakkında görüşler alındı.

Uzmanlar, dövizdeki yükselişin en çok halkı ilgilendireceğini aktarırken, Türkiye'de yaşayanların daha da fakirleşeceğini belirtti.

Fakat bazı haber kuruluşları, bu kadar kritik olan gündemi, görmemeyi 'tercih' etti.

Veri analisti Ahmet Akgül, Türkiye'deki bazı haber kanallarının, dolarla ilgili yaptığı haberlerin oranlarının istatistiklerini çıkardı.

Tabloya göre ilk beş sırada FOX Haber, Birgün, BBC Türkçe, Bloomberg ve halktv.com.tr bulunurken son beş sırada A Haber, Anadolu Ajansı, CNN Türk, Hürriyet ve Sabah yer aldı.

Bugün ise (18 Kasım) AKP'ye yakınlığıyla bilinen haber sitelerinden sadece Yeni Akit, dolardaki yükselmeye dair haberini manşete koydu.