Dolara yatırım yapanlara soğuk duş! Uzman isim 'Zarar ediyorsunuz' diyerek açıkladı!

Dolara yatırım yapanlara soğuk duş! Uzman isim 'Zarar ediyorsunuz' diyerek açıkladı!
Finans uzmanı İslam Memiş, dolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Yanlış yoldasın...' dedi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Memiş, "Kredi derecelendirme kuruluşları yakında not artırımları yapacak. Türkiye ekonomisi dip seviyelerden toparlanma sürecine girdi ancak istenen düzeye ulaşamadı. Bu süreç, enflasyonla mücadele etme noktasında gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ortak zorluğu. Ancak kredi kuruluşlarının siciline bakınca, bu durumu alkışlamak için henüz erken. Bazı kuruluşların haksız yere not indirimi yaptığını düşünüyorum; bu kuruluşlar zaman zaman yargıya hesap vermiş, piyasaları manipüle etmiş aracı şirketlerdir," şeklinde konuştu.

Picture background

Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer 10 yıl önce veya 8 yıl önce haksız yere kredi notu düşüşleri yaşandıysa, şu anki samimiyeti sorgulamamız normaldir. Kredi kuruluşlarının söylemlerine veya not artırımlarına acil ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum, ancak teknik olarak şirketler bu konuya önem veriyorlar."

DOLAR HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Dolar/TL konusunda Memiş'in tahmini ise dikkat çekiciydi: "Biz halkız. Dolar 33 lira, enflasyon yüzde 75. Not artırsan ne olur? Sıcak para ihtiyacı var ama biz içerideki gelişmelere odaklanmalıyız. Ben Türk milliyetçisiyim, bu duruşum nettir. Türkiye'ye yönelik geçmişte yapılan haksız operasyonları unutmuyorum.

Biz sürekli dolar, euro, altın gibi konuları konuşuyoruz. Borsa geleneksel bir piyasa olabilir ama bunun dışında yüzlerce yatırım seçeneği var. Vatandaşlarımız maalesef dolar veya mark al, diye düşünüyorlar. Sorumluluğumuz her geçen gün artıyor. Yatırımcılara ve sistem kurucularına en doğru bilgileri vermek zorundayız. Zenginleşmeliyiz.

Topluma sürekli olarak dolarla yatırım yapılması dayatılıyor. Dolar yükselince ekonomi kötü, düşünce iyi oluyor gibi bir algı var. Oysa dolar bir yatırım aracı değildir. Bankalarda, kasalarda, evlerde, cebimizde dolar bulundurmak yanlış bir yol. Bu sizi kandırıyor, uyanın artık. Türkiye'de TL karşısında en az getiriye sahip para birimi dolar geçmişte neyse bugün de odur.

Picture background

DOLAR BİR ÖDEME ARACIDIR, YATIRIM ARACI DEĞİL!

Bugün elinde dolar bulunduranlara sesleniyorum, en çok zararı siz görüyorsunuz. TL'ye karşı değil, diğer enstrümanlara karşı kazançlardan bahsediyorum. ABD'nin seçim sürecinde Trump'a yönelik suikast girişimi dünya çapında büyük krizlere neden olabilirdi. Bu gibi anlarda piyasalarda büyük satışlar görürüz. 2020 mart ayını hatırlayın, sistem çöktü. Aynısını yaşayabilirdik.

Şu anda ABD'de seçim süreci devam ediyor. Eğer bir lider suikast girişimine uğrarsa, dünya genelinde harita yeniden çizilebilir. İsrail'in bölgesel savaş isteği, Trump'ın bu savaşları bitirmek istemesinden kaynaklanıyor. 5 Kasım'a kadar ABD'de bir şeyler olursa, doların yükseliş gösterebileceği sürpriz değil," şeklinde konuştu.