Dolar ve euroda son durum

Dolar ve euroda son durum
Döviz kurları güne yükselişle başladı. Dolar ve İstanbul serbest piyasada dolar 8,5020 liradan, avro 9,9540 liradan güne başladı.

Afganistan kaynaklı jeopolitik risklerin gündemin odağında bulunduğunu belirten analistler, TL varlıklarda pozitif görünümün korunacağını söylemişti. Hafta başından beri düşüşünü sürdüren dolar, güne yükselişle başladı. 

Türk Lirası Dolar 0,1'e yakın bir 

Çarşamba günü açıklanan ABD Merkez Bankası(FED) toplantı tutanakları sonrası düşüş eğilimi gösteren dolar ve euroda bugün kısmi yükseliş gözleniyor.

Dolar

Dolar güne 8,52 seviyesinden yükselişle başlarken, dün günü 8,46 seviyesinde kapatmıştı. Gün içi ise en düşük 8,44, en yüksek 8,53 seviyesine çıkmıştı.

Euro yeniden 10 lira seviyesine dayandı

Euro ise yeni güne 9,97 seviyesinden başlayarak yeniden 10 lira seviyesine dayandı. Euro dün günü 9,91'den kapatırken, gün içi en düşük 9,89, en yüksek ise 9,97 seviyelerini görmüştü.

Döviz kurlarındaki söz konusu yükseliş ise dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üyelerinin çoğunun bankanın bu yıl içerisinde varlık alımlarını azaltacağı görüşünde hem fikir olması etkili oldu.

Birçok Fed üyesi, Merkez Bankası'nın bu yıl içinde tahvil alımlarını azaltacağını öngördü.

 

Etiketler :