Dolar bugüne kritik seviyelerde başladı

Dolar bugüne kritik seviyelerde başladı
Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın, geçen çarşamba ve cuma günleri döviz piyasasına doğrudan satış yoluyla müdahale ettiğini açıklamasından sonra dolar 13.90 sevilerinden geri çekildi.

Dolar/TL salı günü 13,80 seviyelerinde seyrediyor.

Keskin değer kayıplarının ardından geçen hafta 14 seviyesini gören ve TCMB’nin doğrudan müdahale ettiği dolar/TL, yeni haftaya 13.80’li seviyelerden başlarken, negatif getiri nedeniyle TL üzerindeki baskı devam ediyor.

TL’deki seyrin tekrar bir Merkez Bankası (TCMB) müdahalesi getirip getirmeyeceği bugün izlenecek.

Sabah 13,86’yı aşan dolar/TL, bir ara 13,71’e geriledikten sonra tekrar 13,80’in üzerine çıktı.

dolar-kuru.jpg

ABD enflasyonu önemli

Yurtiçi veri gündeminin yoğun olmadığı haftada yarın kasım ayı Hazine nakit dengesi, cuma günü TCMB piyasa katılımcıları anketi ve ekim ayı işsizlik verileri yayımlanacak.

Yurtdışında ise cuma günü yayımlanacak olan ve ABD’de faizlerin öngörülenden daha erken artırılacağı beklentilerini şekillendirecek olan enflasyon verisi izlenecek.

13,80 civarına gerilemişti

TL’nin geçen hafta sığ piyasada 14 seviyesini görmesinin ardından TCMB iki defa dolar satarak piyasaya müdahale etti. TCMB’nin iki müdahalesi de dolar/TL’nin 13.8 seviyesine gelmesiyle başladı.

TCMB her ne kadar piyasa müdahalelerinde seviye değil sağlıksız fiyat oluşumlarını gidermeyi hedeflediğini belirtiyor olsa da, analistler TCMB’nin müdahalede bulunduğu seviyelerin TL’nin 14 seviyesine yaklaşmasıyla başladığına dikkat çekerek, yeni değer kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyor olabileceğini belirttiler.