Doğan Grubu, hisseleri satışa çıkardı

Doğan Grubu, hisseleri satışa çıkardı
Doğan Grubu, Türkiye’nin önde gelen yedek parça üreticilerinden olan şirketi Ditaş Doğan Yedek Parça'nın hisselerini satışa çıkarıyor.

Türkiye’nin önde gelen yedek parça üreticilerinden Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş., el değiştiriyor. Doğan Holding, şirkette sahip olduğu %68,24 oranındaki payını BDY Group İnşaat A.Ş.'ye devretme kararı aldı. Devir işlemi, Rekabet Kurulu onayı sonrasında tamamlanacak.

DİTAŞ 1972'DE KURULDU

halktv-com-tr598.png

1972 yılında kurulan ve 1990’dan bu yana Doğan Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ditaş, yıllık 7 milyondan fazla parça üretimi ile otomotiv sektörüne önemli katkı sağlıyor. Rotbaşı, rotil, rot kolu, salıncak kolu gibi birçok kritik araç altyapı parçası üreten firma, hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarda OEM ve yedek parça tedarikçisi olarak faaliyet gösteriyor.

CEO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Satış kararına ilişkin açıklama yapan Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, portföylerini sadeleştirme hedefi doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti:

“1990’dan bu yana bünyemizde yer alan Ditaş’ı, alanında derinleşmiş ve odaklı bir yatırım anlayışına sahip BDY Group’a devretme kararı aldık. Ditaş’ın yeni yatırımcısıyla büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz.”

Göğüş, Ditaş’ın Türkiye otomotiv sektöründeki kritik rolüne dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:

Ditaş, ticari araç üreticilerinin rot talebinin %80’ini,

Binek araç üreticilerinin ise %15’ini karşılıyor.

Sahip olduğu entegre üretim tesisleri, gelişmiş test merkezi, Ar-Ge yatırımları ve esnek üretim süreçleri ile hem yerli hem de yabancı sanayicilere çözüm ortağı olarak hizmet veriyor.

HİSSELERDE SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI

Doğan Holding’in devir kararının kamuoyuna açıklanmasının ardından Ditaş hisselerinde sert bir düşüş yaşandı. Güne 27,660 TL seviyesinde başlayan Ditaş hisseleri, %8,20 oranında değer kaybederek 23,500 TL’ye kadar geriledi.

ONAY BEKLENİYOR

Doğan Holding’in Ditaş’taki pay devri, Rekabet Kurulu’nun onayına tabi. Kurulun gerekli incelemeleri tamamlamasının ardından hisseler resmen BDY Group’a geçecek.

Bu gelişme, Türk otomotiv sanayisinde köklü şirketlerin el değiştirme sürecine dair önemli bir örnek olarak değerlendirilirken, Ditaş’ın BDY Group çatısı altında nasıl bir büyüme ivmesi yakalayacağı ise merak konusu.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi