Doğalgaz desteği kış aylarında devam edecek mi? 25 metreküp ücretsiz doğal gaz desteği kaç TL ediyor?

Doğalgaz desteği kış aylarında devam edecek mi? 25 metreküp ücretsiz doğal gaz desteği kaç TL ediyor?
Ücretsiz doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen EPDK kararına göre, geçtiğimiz aylarda açıklanan doğal gaz desteği kış aylarında da devam edecek mi? Havaların iyice soğuması ve kombilerin kış ayarında çalıştırılmaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar "25 metreküp ücretsiz doğal gaz desteği kaç TL ediyor?" sorusuna yanıt arıyor.

Doğalgaz desteği ne kadar, ne zamana kadar geçerli? 2023 Nisan ayında ücretsiz doğalgaz desteğini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. BOTAŞ ekim ayı konut ve sanayide kullanılan doğalgaz metreküp fiyatını açıkladı.

25 METREKÜP ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

24 Nisan tarihinden 31 Mayıs tarihine kadar tahakkuk ettirilen ilk bedelsiz faturayı müteakip 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki tüketim faturalarında, tüketimin 25 metreküpe kadar olan kısmı için indirim tutarı hesaplanacak ve hesaplanan indirim tutarı toplam fatura tutarından düşülecek. Yapılacak hesaplamalarda, doğalgaz tüketiminden indirilecek 25 metreküpe kadar olan kısım "her bir sayaç esas alınarak" belirlenecek.

EKİM 2023 DOĞAL GAZ METREKÜP FİYATI NE KADAR?

1 Ekim 2023 tarihi itibariyle 1000 metreküp doğalgaz 4080 TL. Bu da 1 metreküp başına 4,08 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 102 ile 110 TL arasında bir meblağ yapıyor. Doğalgaz faturalarında aylık ortalama 100 ile 110 liralık indirim uygulanıyor.

Etiketler :