Dev döküm şirketi iflasın eşiğinde! 13 senedir büyüyordu

Dev döküm şirketi iflasın eşiğinde! 13 senedir büyüyordu
Bursa'da faaliyet gösteren Üçel Kokil Döküm, konkordato sürecine girdi. Mahkeme, firmanın geçici mühlet süresini uzattı. Duruşma tarihi ise 25 Eylül olarak belirlendi. Alacaklılar, duruşmada hazır bulunabilecek.

Son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle teker teker iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin ünlü kokil döküm firması konkordato başvurusunda bulundu. Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında Bursa şehri ön plana çıkıyor. Bu sefer ki konkordato haberi ise yine Bursa'dan geldi.

Üçel Kokil Döküm Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde değerlendirildi. 2024/429 dosya numarası ile açılan davada, mahkeme geçici mühlet süresini 2 ay uzattı. Yeni duruşma tarihi 25 Eylül 2024 saat 13:55 olarak açıklandı.

3.jpg

İşletme 2011 yılında Üçel Kokil Döküm Geri Dönüşüm Ve Geri Kazanım San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak Bursa Başköy Dökümcüler Sitesinde kurulmuş. 2019 yılında Niğde ili Bor ilçesinde bulunan Karma Organizesi Bölgesinde 4.000 metre karelik 4 adet tesis açılmış.

Bursa fabrikasında 1000m2 lik alanında toplam 900ton/yıl, Niğde fabrikasında 4.000m lik alanında 20.000ton/yıl alüminyum külçe ve deoksidant üretim kapasitesi bulunmakta.

MAHKEME KARARLARI VE TEDBİRLER

Geçici mühlet süresi uzatılmasıyla birlikte, İcra ve İflas Kanunu’nun 288/1 maddesi gereği tedbirler devam ediyor. Bu süre zarfında, şirket aleyhine her türlü ihtiyati tedbir ve haciz işlemleri durdurulmuş durumda. Bu karar, firmanın borçlarını düzenlemesi için zaman kazanmasını sağlıyor.

23.jpg

ALACAKLILARIN DURUŞMAYA KATILIMI

25 Eylül 2024'teki duruşma, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacak. İlgili alacaklıların bu duruşmaya katılmaları mümkün. Konkordato Komiseri Savaş Altan, sürecin takibine devam ediyor. Bu duruşma, şirketin geleceği açısından kritik önem taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi