Davutoğlu'ndan enflasyon çıkışı: Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor

Davutoğlu'ndan enflasyon çıkışı: Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, TÜİK'in yüzde 61,14 olarak açıkladığı yıllık enflasyon ve yüzde 5,46 olarak açıkladığı aylık enflasyon oranlarına, ''Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor! Sn. Erdoğan, Biz bıraktığımızda tek haneli olan rakamları TÜFE’de iki, ÜFE’de üç haneye çıkarmayı nasıl başardınız?" dedi.

Türkiye’de yükselen enflasyon Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından daha da kötüleşti. Vatandaş hayat pahalılığı ve ekonomik kriz karşısında eziliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yıllık yüzde 61,14 tüketici enflasyonu Mart 2002’deki yüzde 65,1’lik enflasyonun ardından görülen en yüksek seviyeyi gördü. Artan enerji ve gıda fiyatlarının etkisiyle TÜFE'nin yüzde 61'e ulaşması bekleniyordu. ENAG ise enflasyonu yüzde 142.63 olarak hesapladı.

'Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor'

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına sosyal medya hesabından tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Hayat pahalılığı ateş gibi yakıyor! Sn. Erdoğan, inandırıcılığı kalmayan TÜİK’e göre bile yıllık enflasyon TÜFE’de %61,14 ÜFE’de ise %114,97. Biz bıraktığımızda tek haneli olan rakamları TÜFE’de iki, ÜFE’de üç haneye çıkarmayı nasıl başardınız?'' dedi.