Datça'da 4 Kişilik Rakı Balığa Ödenen Hesap Gündem Oldu! Mekan Sahibi: Gayet Normal Dedi
Bodrum Yalıkavak’ta bir restoranın 1 milyon liralık faturasının ardından Datça’da bir restoranın 4 kişiye çıkardığı 11 bin 650’liralık Rakı-Balık Faturası tartışma konusu oldu. 4 Kişilik faturanın en düşük emekli maaşından daha fazla olması dikkat çekti.
Bodrum Yalıkavak’ta bir restoranın 1 milyon liralık faturasının ardından Datça’da bir restoranın 4 kişiye çıkardığı 11 bin 650’liralık Rakı-Balık Faturası sosyal medya da tartışma başlattı.
Sakinliği ile ünlü Datça’nın Kumluk Plajında bulunan ünlü bir balık restoranında Rakı içen ve Balık (Sinarit) yiyen 4 kişinin ödediği 11 bin 650 liralık fatura üzerinden sosyal medya üzerinde başlayan tartışma, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.
Marmaris’te yayımlanan Marmaris Haber Sitesi’nin sosyal medya hesabından paylaştığı fiş üzerinden başlayan tartışma kısa sürede yayıldı ve birkaç saat içinde 100’e yakın sosyal medya kullanıcısı tartışmaya dahil oldu.
YUNANİSTAN TÜRKİYE’DEN DAHA UCUZ
Sosyal medya da yaşanan tartışmada bazı vatandaşlar işçi maliyetlerinin yüksekliği ve sunulan ürünlerin fiyatındaki artışlar nedeniyle 11 bin 650 lira rakamını rakamı normal bulurken, bazı sosyal medya kullanıcıları ise Rakı Balık’ın Yunan adalarında daha ucuz olduğunu öne sürerek, 230 liralık cacık fiyatını eleştirdi.
2 DİLİM PEYNİR 440 LİRA
Sosyal Medya da yaşanan tartışma sonrasında, sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarından bir bölümü şöyle:
“Aynı mekana biz 15 gün önce 2 kişi gittik. Ödediğimiz rakama şok olduk. Hala atmıyorum adisyonu. Gitmeyin diye arkadaşlara atıyorum. 2 Dilim peynir 440 lira, 2 kişilik yoğurtlama 550 TL, Biz 2 kişi 4 bin 600 TL ödedik ve rakı 20'likti.
Bayram nedeniyle bir Yunan adasındayız. 5 Kişi Kalamar, Ahtapot, balık, Greek Salad ve 3-4 çeşit meze ve Uzo veya Şarab 100 Euro'yu geçmiyor. Bizde her şey çığırından çıkmış. Türkiye Avrupalı turiste bile pahalı gelmeye başladı. Plajda uyuyanlara kızıyoruz. En ucuz oteller bile Bayramda pahalı oldu.
Biz akşam yemeği için Datça Kumluk’ta bu restoranı seçtik. Çok tavsiye etmişler, biz de beğendik Denize sıfır konumda bir masadaydık. Böyle bir masada oturmak, hatta boş yer bulabilmek için rezervasyon yaptırılmalı, çünkü çok kalabalık. Ortam, ambians muhteşem. Mezeler, ara sıcaklar ve balık da lezzetliydi. Özellikle fotoğrafta simit gibi görünen, içi levrekli ara sıcak muhteşemdi. Fiyatlar tabi ki Datça’nın İlçe merkezindeki mekanlara göre daha pahalı, ama ortam ve kaliteli hizmet için değer. Tavsiye edilir.
Annemin doğum gününü kutlamak ve uzun zamandır tavsiye aldığım mekanı değerlendirmek üzere bir akşam yemeğinde burayı tercih ettik. Veee güzel anılarla ayrıldık diyebilirim. Öncelikle mezeleri çok zengin olan bir mekan. Fiyat ve lezzet ortalaması bence iyiydi. Tek olumsuz düşüncem meze porsiyonlarının biraz az olması. İlerleyen dakikalarda balık (levrek kilo ile barbun) yememize karşın bence fiyat ortalaması Bodrum ve Çeşme’deki mekanlara göre normaldi.
İşçi ve kira maliyetleri son dönemde Türkiye’de çok yükseldi. Turizm sezonunda Datça gibi turistik bir yerde rakamlar normal. İlçe merkezinde 4 kişinin 3-4 bin lira ödeyeceği mekanlarda da var. Kumluk plajı artık bir marka ve bu markanında bir bedeli olmalı”
MALİYETLER YÜKSEK
Tartışmalara neden olan olan Datça Kumluktaki Plajı Sahibi Gürhan Göksel şunları söyledi:
“Rakam doğru. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü de bize hak veriyor. Ben adisyonun paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Maliyetler çok yüksek. Kira ve işçi maliyetleri özellikle çok yüksek. Bu fiyatlar Datça Kumluk plajındaki bir mekana göre normal. Müşterilerimize 111 bin lira fatura çıkarsak haklılar. Türkiye’yi Yunanistan’la kıyaslamak doğru değil. Datça’da bizim sunduğumuz hizmeti Yunanistan’la kıyaslamak yanlış."