Daron Acemoğlu'nun eşi eski bakanın kızı çıktı

Daron Acemoğlu'nun eşi eski bakanın kızı çıktı
Bugün açıklanan ekonomi Nobel ödülünün sahibi Daron Acemoğlu oldu. Acemoğlu'nun Nobel ödülü alan 3. Türk olması günün en önemli haberleri arasında yer alınca akademik hayatı kadar özel hayatı da merak konusu oldu. Evli ve iki çocuklu olan Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar'ın eski bir bakanın kızı olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu yıl ekonomi Nobel ödülü Ödül, kurumların refahı nasıl oluşturduğu ve etkilediğiyle ilgili çalışmalarından dolayı Daron Acemoğlu'na verildi.

Ödülü almasının ardından Daron Acemoğlu kimdir? araması gündemin en trend aramaları arasına girdi. Ünlü ekonomistin akademik hayatı kadar aile hayatı da merak edildi. Eşi Asuman Özdağlar'ın eski Köyişleri ve Kooperatifler Bakanı İsmail Özdağlar'ın kızı olması dikkat çekti.

İsmail Özdağlar Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde devlet bakanı olarak görev almıştı.

whatsapp-image-2024-10-14-at-15-45-50.jpeg
Eski Bakan İsmail Özdağlar

ASUMAN ÖZDAĞLAR KİMDİR?

Eski Köyişleri ve Kooperatifler Bakanı İsmail Özdağlar'ın kızıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden mezunu olan Asuman Özdağlar, 1996'da Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek yüksek lisans ve doktorasını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde tamamlamıştır.

Aralık 2017'de ise enstitünün Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanlığı'na atanmıştır.

MIT'de iktisat profesörü ve alanında tanınan bir ekonomist olan Daron Acemoğlu'nun eşi olan Özdağlar'ın iki çocuğu vardır.

asuman-800x500.jpg
Prof. Dr. Asuman Özdağlar

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) akademik kariyerine devam ederken, 2000 yılında ekonomi profesörü unvanını aldı.

Acemoğlu, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi ve beşeri sermaye ve eğitim konularında çalışmalar yapıyor.

Acemoğlu 2023 seçimleri sonucunu ele alarak ekonominin ve demokrasinin geleceği için endişelerini dile getirmişti:

"Maalesef AKP’nin de krizle başa çıkabileceğine dair bir işaret görmüyorum. Bu görevi üstlenecek çok az kalifiye insan var ve yolsuzluk ile kötü yönetim muhtemelen devam edecek. Ekonominin ve demokrasinin geleceği için endişeleniyorum." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak:halktv.com.tr