Çöküş dönemi yorumu: Ekonomiyi paramparça ettiler!

Çöküş dönemi yorumu: Ekonomiyi paramparça ettiler!
Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hükümetin son 10 yıl içinde ülkenin ekonomisini parçaladığını ifade etti. Derviş dönemi sonrası ekonomik durgunluğun ardından, 2013’ten itibaren geri dönüş süreci yaşandığını iddia etti.

Finans dünyasının tanınmış isimlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Demirtaş, son 10 yılın ekonomik, hukuki ve sosyal açıdan bir çöküş dönemi olduğunu vurguladı.

DEMİRTAŞ'IN ELEŞTİRİLERİ

Demirtaş, paylaşımında, "Hükümet, ülkenin ekonomisini paramparça etti, hukuk sistemini darmadağın etti, adalet duygusunu yok etti, eğitim sistemini yerle bir etti ve insanları birbirine düşman etti," ifadelerini kullandı.

DERVİŞ DÖNEMİNİ ÖVDÜ

2002-2011 yılları arasındaki ekonomik gelişmeleri Kemal Derviş'in politikalarına bağlayan Demirtaş, bu dönemin ardından ekonomik ilerlemenin durduğunu ve 2013-2024 yılları arasında ise ülkenin "özüne döndüğünü" belirtti.

2011-2013 DÖNEMİ DURAKSAMA

2011-2013 yıllarını bir duraklama dönemi olarak tanımlayan Prof. Demirtaş, bu sürecin ardından ülkenin tekrar eski sorunlu yapısına döndüğünü iddia etti.