Çinli otomobil devinden müjde: 600 bin TL'ye sıfır araç satışı

Çinli otomobil devinden müjde: 600 bin TL'ye sıfır araç satışı
Türkiye'ye yapacağı yatırımlar ile sıkılıkla gündeme gelen Çinli otomotiv devi BYD, sıfır elektirkli modelini 600 bin TL'ye piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Çin'e özel uygulanan ek verginin Ticaret Bakanlığı tarafından kaldırılmasıyla Türkiye'ye dev yatırımlar yapacağı konuşulan BYD, icraatlarını gerçekleştirmeye başladı.

bloomberg-yazdi-bydnin-fiyatiyla-rakiplerine-fark-atan-modeli-avrupaya-gidiyor-l3w2.jpg

Ürettiği araçları uygun fiyatlara Türkiye pazarına sunan BYD, yeni bir modelini daha piyasanın altında bir fiyatla satmaya hazırlanıyor.

Karar gazetesinden Nesibe Göven Atalay'ın haberine göre, son yıllarda sıfır araç fiyatları rekor kırarken ikinci el arabalar da fiyat konusunda zirveye tırmanmayı sürdürüyor.

Bu süreçta Çinli otomobil devi düşük fiyata sıfır otomobil planı ile araba almak isteyenleri umutlandırdı.

byd-atto-2.jpg

600 BİN TL'YE ELEKTRİKLİ SIFIR OTOMOBİL

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan BYD, yeni elektrikli modeli Atto 2 modelini Türkiye'de piayasaya sürmeye hazırlanıyor. 400 km menzile sahip olan bu araç, vergisiz 13.500 dolarlık fiyatıyla dikkat çekerken, elektronik mühendisi Ferhat İnçal tarafından yapılan açıklamalara göre, BYD'nin Atto 2 modelinin Türkiye'de 600.000 TL civarında bir fiyatla satılması bekleniyor. Söz konusu fiyat, yüzde 10 ÖTV ve yüzde 20 KDV'nin eklenmesiyle hesaplanmış durumda.

jng.png

BYD'nin plastik ve cam dışında tüm parçaları kendisinin ürettiğini ve bu sayede masrafları minimilize ettiğini belirten İnçal, otomobilin Türkiye'de satılmasının başta Togg olmak üzere diğer yerli üreticilere büyük zarar verebileceğini iddia etti.