Çinli otomobil devi Geely Türkiye pazarına döndü! Ucuza elektrikli araç satıyor

Çinli otomobil devi Geely Türkiye pazarına döndü! Ucuza elektrikli araç satıyor
2008-2012 yılları arasında Türkiye pazarında yer alıp ardından çekilen Çinli otomobil şirketi Geely, Lynk&Co markasıyla piyasaya tekrar giriyor.

Çinli otomotiv devi Geely, yıllar sonra Türkiye pazarına geri dönüş yapıyor. Bu dönüş, Lynk&Co markasıyla gerçekleşecek.

Lynk&Co Zero, Geely'nin Zeekr 007 ve Galaxy E8 gibi diğer sedan modellerinden farklı olarak hem premium hem de performans kategorilerine hitap edecek şekilde tasarlanmış. Bu da onu, Türkiye'deki elektrikli sedan pazarında daha özel bir konuma getiriyor.

323916.jpg

GEELY, TÜRKİYE PAZARINA SUV AİLESİYLE GİRMEYİ HEDEFLİYOR

Geely, Türkiye'de otomobil pazarına girme planlarını açıkladı. Başlangıçta Türkiye'ye kendi ana markasıyla girmeyi hedefleyen şirket, şu anda Zeekr ve Polestar markalarını gündeminde tutmuyor. Geely pazara büyük bir SUV ailesiyle girmeyi planlıyor.

İlk olarak turbo destekli küçük benzinli motorlarla ve hibrit motor seçenekleriyle donatılmış SUV modelleri tanıtılacak. 1.5 litrelik turbo benzinli motorlar 163 HP güç üretirken, hibrit modellerde elektrik motor desteğiyle bu güç daha da artacak. Araçların üretiminde yeni nesil enerji araçlarına uygun Volvo platformları veya SEA platformları kullanılacak.

Kaynak:halktv.com.tr