Çin Merkez Bankası'ndan Yıllar Sonra Dengeleri Değiştirecek Bir İlk!

Çin Merkez Bankası'ndan Yıllar Sonra Dengeleri Değiştirecek Bir İlk!
Çin Merkez Bankası, Mayıs ayında rezervleriyle ilk kez bir işlem yapmadı. Nisan ayında altın ithalatı yüzde 30 oranında azaldı. Bu gelişmeler sonrası altın fiyatları yüzde 1.6 düştü.

Çin Merkez Bankası, Ekim 2022'den bu yana ilk kez Mayıs'ta rezervlerine altın alımı yapmadı. Nisan ayında ise altın ithalatı yüzde 30 oranında düştü.

ALTIN VERİLERİ SONRASI DÜŞÜŞ

Bu gelişmelerin ardından altın fiyatları yüzde 1.6 geriledi. Finans uzmanı İris Cibre, "Çin'in altın alımlarını durdurması piyasalar için önemli bir sinyal" dedi. Cibre, "Altın talebindeki düşüş, küresel ekonomik belirsizliklerin bir yansıması" ifadesini kullandı.

PİYASALARDA BELİRSİZLİK ARTIYOR

Çin'in altın alımlarını durdurması, yatırımcılar arasında belirsizlik yarattı. Nisan'da %30 düşen altın ithalatı, piyasalarda endişe yarattı. Uzmanlar, bu durumun küresel altın talebini etkileyebileceğini belirtiyor.

ÇİN'İN EKONOMİK STRATEJİSİNE DİKKAT

Çin Merkez Bankası'nın bu hamlesi, ekonomik stratejilerinde değişiklik sinyali olarak değerlendiriliyor. Finans uzmanları, altın alımlarının durmasının gelecekteki piyasa hareketlerini etkileyebileceğini vurguluyor.