Cihat Yaycı 'çok üzücü' diyerek kötü haberi verdi: Orada Türkiye'ye 550 yıl yetecek doğalgaz var! Sakın yapmayalım sakın

Cihat Yaycı 'çok üzücü' diyerek kötü haberi verdi: Orada Türkiye'ye 550 yıl yetecek doğalgaz var! Sakın yapmayalım sakın
Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz rezervlerinin önemine dair uyarılarda bulundu. Yaycı, Türkiye'nin 550 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak rezervlerin bulunduğunu belirterek, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarından geri adım atılmaması gerektiğini savunuyor.

Yaycı'ya göre Türkiye'nin 550 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak gaz rezervleri, Türkiye'nin öngördüğü münhasır ekonomik bölge içerisinde yer alıyor.

cihat1.jpeg

Yunanistan'ın dayattığı ve Türkiye'yi Antalya Körfezi'ne hapseden Sevilla Üniversitesi Haritası'na karşı uyarıda bulunan Yaycı, 2020 yılından itibaren bu haritanın dışına çıkılmadığını ve bu durumun Mavi Vatan'da hak ihlaline yol açtığını belirtiyor.

Avrupa Birliği ve Yunanistan ile iyi geçinme ve ekonomik kaygıların Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de geri adım atmaya ittiğini savunan Yaycı, son Abdülhamit Han sondaj gemisinin de Karadeniz'e çekilmesi durumunda Doğu Akdeniz'in Yunanistan ve Rumlara teslim edileceğini söylüyor.

cihat3.webp