CHP'li Öztrak: Ekonomiyi 70 model Toros'a çevirdiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün 19 Mayıs 1919'un 104'üncü yıl dönümünü kutladıklarını hatırlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs için "Benim doğum günümdür" dediğini anımsatan Öztrak, "19 Mayıs, emperyalistlerin bölmek, parçalamak, yok etmek istediği bir büyük ulusun, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde en haklı, en şanlı, en onurlu karşı koyuşunu başlattığı gündür" ifadesini kullandı.

Seçimler hakkında konuşan Faik Öztrak "Paramız pul oldu. Millet bankalardan istediği kadar döviz alamaz oldu. Merkez Bankası'nın tekerli demir arabalarının Kapalıçarşı'da dolar avına çıktı. Ekonominin ayarıyla öyle bir oynadılar ki 70 model Toros'a çevirdiler. Her yerinden farklı ses geliyor" dedi

dolar.jpg

Merkez Bankasının tekerli demir arabalarının Kapalıçarşı'da dolar avına çıktı. Ekonominin ayarıyla öyle bir oynadılar ki 70 model Toros'a çevirdiler. Her yerinden farklı ses geliyor.

Türk lirasının değeri, döviz büfesinde başka, Merkez Bankasında başka, bankaya gidiyorsun bambaşka. Sadece döviz kurlarında değil, Ankara'da aynı mahallede bir berbere gidiyorsunuz, saç tıraşı 100 lira, başka berbere gidiyorsunuz 200 lira.

Bir kilo pirinç, bir kalıp peynir, bir markette başka fiyat, öbüründe başka fiyat, internette bambaşka fiyat. Millet ne yapacağını nereye gideceğini şaşırdı.

Seçimden hemen sonra, dövize gitmesin diye kredilere sınır getirmeye kalktılar. Kredi kartlarından nakit çekimleri, kuyum harcamalarını baskılamak için bankacılık sistemine müdahale ettiler. Ama artık ekonomi yama tutmadığı için, millet bankalardan kredi alamadı, kredi kartından nakit çekemedi.

Kaynak:AA