Çapa, Ağbal'ın son 3 gününü anlattı: 841 milyon doları kim aldı?

Çapa, Ağbal'ın son 3 gününü anlattı: 841 milyon doları kim aldı?
Ekonomist gazeteci Emin Çapa, Merkez Bankası yönetimindeki değişim sürecine ilişkin kuşkulu süreci Medya Mahallesi'nde anlattı. Naci Ağbal'ın görevden alınacağının önceden bilindiğini dile getiren Emin Çapa, "841 milyon doları kim aldı?" diye sordu.

Kamu bankalarındaki atamalar ve görevden almaları değerlendiren Halk TV programcısı ve ekonomist Emin Çapa, Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programında bankalardaki değişimin Berat Albayrak'ın yeniden yükselişi olarak değerlendirildiğini söyledi. 

"Atamalar bize açıkça Berat Albayrak'ın elini yeniden güçlendirdiğini gösteriyor" diyen Çapa, Naci Ağbal'ın görevden alınma sürecindeki 3 günü değerlendirdi. 3 günlük süreçte, 19 Mart tarihinde iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi "Bu operasyonu kimin adına çektiniz?" başlığını manşetine çekmiş 20 Mart'ta ise Ağbal görevden alınmıştı. 

"Önceden biliniyordu"

Naci Ağbal'ın görevden alınacağının önceden bilindiğinin altını çizen Çapa, "Yeni Şafak'ın manşete bunu taşıdığı gün dolar kuru 7,20'lere düştü çünkü Merkez Bankası rekor faiz artırdı. O gün dolar alınmaması gerekiyordu çünkü faiz bu kadar artınca doların 6,80'lere düşeceğini duyuyorduk. Bu olması gerekiyorken birileri 505 milyon dolar alıyor. Tam bu sırada Yeni Şafak bu başlığı atıyor. Ertesi gün ise 336 milyon dolar alıyorlar çünkü Naci Ağbal'ın görevden alınacağını biliyorlar" ifadelerini kullandı. 

Ayşenur Arslan ise Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Yeni Şafak yazarı olmasına dikkat çekti. Kavcıoğlu'na haberin erkenden verildiğini işaret etti.

"Bu paraları kimin aldığını 4-5 yıl önce öğrenebiliyorduk" diyen Emin Çapa, Merkez Bankası başkanının değişeceğinin nasıl öğrenildiği konusunda savcıların soruşturma başlatması gerektiğini söyledi. 

"Kavcıoğlu açıklasın, 841 milyon doları kim aldı?"

Emin Çapa şu ifadeleri kullandı:

Perşembe gününden pazartesi gününe kadar bu insanların karı 750 milyon TL. 841 milyon dolar parayı 2 günde kim neden aldı? O gün Merkez Bankası rekor faiz artırmışken, doları satmak gerekiyorken neden dolar alındı diye savcıların soruşturma açması gerekiyor. Sayın Kavcıoğlu lütfen siz 130 milyar dolar diyorsunuz, bu paranın nereye gittiğini açıklayın. 

Yeni Şafak gazetesinin manşeti hazırlanırken birileri gidip 505 milyon dolar aldı. Bu parayı kimin aldığını Merkez Bankası açıklasın. 

 

Etiketler :