BYD'nin amiral gemisi otomobili 2,4 milyon yerine 1 buçuk milyon liraya satılacak

BYD'nin amiral gemisi otomobili 2,4 milyon yerine 1 buçuk milyon liraya satılacak
Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, geçtiğimiz yıl 400 binden fazla satılan Seal U modelini yenileme kararı aldı. Yenilenen otomobil Türkiye'de üretildiğinde yüzde 30 vergi indirimiyle satışa sunulacak...

Türkiye'de yaklaşık 2,4 milyon liraya satılan BYD markasının Seal Umodeli ülkemizde büyük ilgi görse de yüksek fiyatı nedeniyle her ekonomik kesimden kullanıcıya hitap edemiyordu. Bu durum yakın zamanda değişeceğe benziyor. TBMM'de görüşülmekte olan yeni ÖTV düzenlemesi ile birlikte yüzde 80 olan ÖTV oranının yüzde 30'a düşmesi bekleniyor. Bu da Seal U'nun fiyatının 1,5 milyon liraya kadar gerilemesine imkan sağlayabilir.

yeni-proje-4.jpg

Seal U'nun bu fiyat düşüşü ile Türkiye'de elektrikli araç pazarında oyunu değiştirebilir ve satışlarda büyük bir artışa yol açabilir.

yeni-proje-2-1.jpg

2025 VERSİYONUNU TANITMAYA HAZIRLANIYOR

BYD, Seal U'nun 2025 versiyonunu üç gün sonra tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni modelde, aracın arka kısmında 'Build Your Dreams' sloganı yerine aydınlatmalı kırmızı bir BYD logosu yer alacak. Bu tasarım değişikliği, aracın daha modern ve çekici bir görünüm kazanmasını sağlayacak.