Büyük Kaçış Devam Ediyor, Türkler 32 Milyar Dolarlık Yurt Dışından Gayrimenkul Satın Aldı

Büyük Kaçış Devam Ediyor, Türkler 32 Milyar Dolarlık Yurt Dışından Gayrimenkul Satın Aldı
Gayrimenkul sektöründe iç piyasada durgunluk, yatırımcılar yurt dışına yöneliyor. İnşaat sektöründe artan faaliyetler gözleniyor, malzeme fiyatlarında artış bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe son dönemde yaşanan hareketlilik ve yatırımcı tercihleri, sektördeki dinamikleri değiştirmeye başladı. Yakın zamanda gerçekleşen seçimlerin ardından sektörde bir hareketlenme beklenirken, beklenenin aksine yurt içindeki gayrimenkul yatırımcılarının yurt dışına yöneldiği gözlemleniyor.

YABANCIYA SATIŞLARDA YAVAŞLAMA, İÇ PİYASADA DURGUNLUK

Capital'in aktardığına göre Neva Prestij Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk'ün açıklamalarına göre, Akdeniz Bölgesi'nde yabancıya satışlarda bir yavaşlama yaşanırken, İstanbul'da ise deprem söylentileri nedeniyle satışlarda duraksama gözlemleniyor. Öztürk, birçok inşaat şirketinin bu dönemde yurt dışında projelere yöneldiğini belirtiyor ve yurt içindeki olumsuzluklar sebebiyle konut yatırımcılarının Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya ve ABD gibi ülkelerden daire almaya başladığını ifade ediyor. Buna ek olarak, Türk vatandaşlarının yurt dışında 32 milyar dolar değerinde ev satın aldığı bilgisi dikkat çekiyor.

İNŞAAT MALZEME FİYATLARINDA BEKLENEN ARTIŞ VE YERLİ PAZARDAKİ DURUM

Öztürk, inşaat malzeme fiyatlarının şu an için normal seyrettiğini ancak mart ayından sonra fiyatlarda artış beklediklerini belirtiyor. Yerli piyasada konut kredi faizlerinin yüksekliğinden dolayı satışların durgun seyrettiğini söyleyen Öztürk, kur korumalı mevduattan çıkan vatandaşların gayrimenkule dönüşü başladığına dikkat çekiyor.

YATIRIM VE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DURUMU

Öztürk, sektördeki olumsuzluklar nedeniyle birçok firmanın yurt dışında projelere yöneldiğini ifade ediyor. Yatırımcıların yatırım amaçlı konut almak için Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya ve ABD gibi ülkelerden daireler almaya başladığını belirten Öztürk, iç piyasadaki olumsuzlukların yurt dışına yönelimi artırdığını vurguluyor.

Etiketler :