Burak Erdoğan'ın ortağının İBB vurgunu ortaya çıktı

Burak Erdoğan'ın ortağının İBB vurgunu ortaya çıktı
İBB'ye bağlı İstanbul Şehir Hatları A.Ş.’nin AKP döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın ortağı Mecit Mert Çetinkaya’ya milyonlarca lira ödediği açığa çıktı. Çetinkaya, 2018 yılında Şehir Hatları’na iki arabalı vapuru 7 yıllığına ve yaklaşık 100 milyon TL’ye kiralamış.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Şehir Hatları A.Ş., 2018 yılında “İstanbul’un iki yakasındaki köprü trafiği yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve alternatif ulaşım imkânı oluşturmak için” bir çalışma yaptı.

Çalışma kapsamında Anadolu Yakası’ndaki Beykoz ilçesinin Çubuklu semti ile Avrupa Yakası’ndaki Sarıyer İlçesinin İstinye semti arasında kullanmak üzere iki adet arabalı vapur kiralanması kararı alındı.

Sadece bir şirket teklif verdi

BirGün'den İbrahim Arı'nın haberine göre, İstanbul Şehir Hatları A.Ş.’ye arabalı vapur kiralamak için sadece Çetinkaya Armatörlük ile Manta Denizcilik iş ortaklığı teklif verdi. Verilen teklifte, iki arabalı vapuru 7 yıl süreyle kiralamak için Şehir Hatları’ndan tam 99 milyon 568 bin TL istendi.

Söz konusu iş ortaklığı ile 1 Ağustos 2018 tarihinde bir sözleşme imzalayarak iki arabalı vapuru 30 Temmuz 2025 tarihine kadar kullanmak üzere yaklaşık 100 milyon TL’ye kiraladı.

Burak Erdoğan'ın ortağının şirketi

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) kayıtlarına göre, iş ortaklığı kurarak Şehir Hatları’na milyonlarca liraya arabalı vapur kiralayan iki şirket de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan’ın yıllardır ortağı olduğu bilinen Mecit Mert Çetinkaya ile ailesine ait olduğu belirtiliyor.

Üçü bir arada şirket

Ayrıca, Mecit Mert Çetinkaya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan 2007 yılında MB Denizcilik Taşımacılık isimli bir şirket kurdu. MB Denizcilik Şirketi, şehir hatlarına arabalı vapur kiralayan Manta Denizcilik ve Çetinkaya Armatörlük şirketleriyle de aynı adreste. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde üç şirketin adresinin de Üsküdar Salacak’taki bir bina olduğu belirtiliyor.