Bunun Adı Bayram Bereketi! Gaziantep'te beklenmedik petrol gelişmesi var! Bölge sakinleri heyecandan yerinde duramıyor

Bunun Adı Bayram Bereketi!  Gaziantep'te beklenmedik petrol gelişmesi var! Bölge sakinleri heyecandan yerinde duramıyor
Bayram coşkusunun yaşandığı bir zamanda, Türkiye'nin dört bir yanında devam eden petrol arama çalışmaları sırasında, Gaziantep'te beklenmedik bir gelişme yaşandı. Nizip ilçesi sınırları içinde 13 bin metrekarelik alanda petrol arama çalışmaları başlayacak.

Türkiye Petrolleri A.O (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan faaliyet kapsamında, Gaziantep İli, Nizip İlçesindeki AR/TPO/K/N39-c numaralı ruhsat sahasında sondaj yöntemiyle petrol arama çalışmaları gerçekleştirilecek. Sondaj çalışmalarının maliyetinin 77,5 milyon lirayı aşması öngörülüyor.

petro4.webp

Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılarak gerçekleştirilecek sondaj faaliyetinin 2.000 metre olarak planlandığı belirtiliyor. Bu sondajla sahadaki petrol rezervi hakkında net veriler elde edilmesi hedefleniyor.

petr2.webp

Arama çalışmaları sonucunda petrol veya doğalgaz bulunması durumunda, kuyu üretime geçirilecek. Petrol tespit edilmesi halinde, toplam 450 m3 ham petrol depolanabilecek ve sirkülasyonu sağlamak amacıyla 10 adet 45 m3’lük depolama tankı lokasyon içerisine konulacak.

Bölge sakinleri, bu beklenmedik gelişme karşısında heyecandan yerlerinde duramıyor ve petrol arama çalışmalarının sonuçlarını merakla bekliyor.