Benzin ve Motorinde Şok Kısa Sürdü! Ertelenen Zammın Tarihi Belli Oldu, Okkalısı Geliyor

Benzin ve Motorinde Şok Kısa Sürdü! Ertelenen Zammın Tarihi Belli Oldu, Okkalısı Geliyor
Benzin ve motorine gece yarısı gelecek zam ertelendi. Akaryakıt istasyonlarına gidenler şaşırdı. Sektör kaynaklarına göre zammın ertelenmesinin nedeni, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları. Ertelenen zamların tarihi ise belli oldu.

Motorin ve benzine yapılması beklenen zammın ertelenmesinin ardından yeni tarih verildi. Benzin grubunda 1 lira 81 kuruş, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Benzin ve motorinde pompaya bugün itibarıyla yansıyacak 1 TL 64 kuruşluk zamlar sürpriz bir kararla ertelenmişti.

Akaryakıta 3 Temmuz'da ÖTVden kaynaklı bir zam daha gelecek. Sektör kaynaklarına göre zammın ertelenmesinin nedeni, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları. Memur ve emekli maaşlarındaki artış, enflasyon rakamlarına göre belirlenecek.

Benzine 1 lira 64 kuruş, motorine 1 lira 63 kuruş zam bekleniyordu. Zammın miktarı da artmış oldu.

İSTANBUL'DA AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da Avrupa Yakası'nda motorinin litre fiyatı 40,67 liradan, benzinin litresi ise 40,3 liradan satılıyor.

12 GÜN SONRA ÖTV ZAMMI GELECEK

TÜİK'in 3 Temmuz'da açıklayacağı haziran ÜFE verisiyle birlikte akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı belli olacak.

16 Temmuz 2023'te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 5'er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti.

ÖTV zammıyla birlikte yaklaşık 2.5 TL'lik zam bekleniyor.