Bu Haber Çikolata Sevenleri Çok Üzecek!

Bu Haber Çikolata Sevenleri Çok Üzecek!
Batı Afrika'da etkili olan virüs salgının kakao ağaçlarını öldürdüğü ve bu neden üretimde düşüş meydana geldiği iddia edildi. Bu durumun çikolata üretimini düşürmesi bekleniyor.

Çikolata, birçokları için keyif ve mutluluğun simgesi. Fakat bu tatlı lezzetin arkasındaki gerçekler şu sıralar pek de tatlı değil. Kakao fiyatları dünya çapında artıyor ve bu durum hem üreticileri hem de çikolata severleri endişelendiriyor.

kakao.jpg

Uzmanlar, kakao fiyatlarındaki artışı üst üste dördüncü sezondur düşen üretime bağlıyor. Bu düşüşün sebebi ise Batı Afrika'da yayılan ve kakao ağaçlarını etkileyen bir virüs. Virüsün tedavisi yok ve bu nedenle hastalıklı ağaçlar kesilip yerine yenileri dikiliyor.

kakao1.jpg

Ancak yeni dikilen ağaçlar henüz tam verime ulaşmadığı için üretimdeki düşüş devam ediyor. El Nino gibi hava olayları da durumu daha da kötüleştiriyor. Kuru ve sıcak hava, Fildişi Sahilleri ve Gana gibi en büyük kakao üreticisi ülkelerde verimi düşürüyor.

thumbs-b-c-b944ccb5334b2fddc287d875b6ce4093.jpg

Sonuç olarak, kakao kıtlığı riski artıyor ve bu durum çikolata fiyatlarına da yansıyor. Çikolata severler, bu lezzetli atıştırmalık için daha fazla para ödemeye hazır olmalı.

thumbs-b-c-9fcf2af28dda8e53bc5d663cbd605c66.jpg

Etiketler :