Bu gece başlayacak akaryakıtta büyük zam! Fiyat panoları artık 4 haneli olacak

Bu gece başlayacak akaryakıtta büyük zam! Fiyat panoları artık 4 haneli olacak
Ekonomist Oğuz Demir motorin fiyatlarına 70-85 kuruş aralığında büyük bir zam daha geleceğini iddia etti.

Döviz kurlarındaki hareketlilik ve durdurulamayan yükseliş başta akaryakıt ve gıda ürünlerinde halka zam olarak dönerken, ekonomist Oğuz Demir motorin fiyatlarına 70-85 kuruş aralığında zam geleceğini iddia etti.

Dolar/TL kurunda yaşanan hareketlilikten dolayı akaryakıt fiyatlarına art arda zam geldi. Zamların ardından yapılan indirimler araç sahiplerini umutlandırsa da bu geceden itibaren yeniden zam yapılacağı iddia edildi.

Karar yazarı ekonomist Oğuz Demir, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda akaryakıt fiyatlarına zam geleceğini duyurdu.

Zam bu geceden itibaren geçerli olacak

Ekonomist Oğuz Demir motorin fiyatlarına bu geceden itibaren 70-85 Kuruşluk bir zam geleceğini belirterek, “Motorinde hani 1 TL’lik zamdan sonra Aralık başında 44 kuruşluk bir indirim gelmişti ya.. Yarın gece itibariyle geçerli olacak şekilde motorine 70-85 kuruş arası zam geldiğinde bir hafta sonra fiyat o 1 TL’lik zamdan sonraki seviyeyi de geçmiş olacak. Çin modeli miydi?” ifadelerini kullandı.

10 lirayı geçecek

Motorinin İstanbul'da güncel fiyatı 9,38, Ankara'da 9,44, İzmir'de ise 9,45. Oğuz Demir'in iddia ettiği zam gerçekleşirse motorinin litre fiyatı 10 liranın üzerine çıkmış olacak. İstasyonlardaki fiyat tabelaları artık 4 haneli olacak.