Böylesi Daha Önce Görülmedi! Tarihin En Büyük Altın Rezervi Bulundu

Böylesi Daha Önce Görülmedi! Tarihin En Büyük Altın Rezervi Bulundu
Norveçli araştırma ekibi, Norveç ve Grönland Denizi yatağında büyük metal ve mineral rezervleri keşfettiğini söyledi. Tahminlere göre bulunan rezerv 2 bin 317 ton altın içeriyor.

Dünyanın en zengin ve refah sahibi ülkelerinden biri olan Norveç''in zenginliğine zenginlik katacak bir keşif yaşandı. Her yıl dünya genelinde çıkarılan toplam miktarın yaklaşık iki katı olan milyonlarca ton bakır, çinko, altın ve gümüş bulunduğu açıklandı.

Norveç Petrol Müdürlüğü’nden (NPD) yapılan açıklamada, Norveçli bir araştırma ekibinin ülkenin geniş kıta sahanlığının deniz yatağının altında büyük metal ve mineral rezervleri keşfettiğini söyledi.

Büyük keşfin, dünyanın en büyük petrol ve gaz ihracatçılarından biri olan Norveç’e altından nadir toprak metallerine kadar önemli miktarlarda mineral çıkarma şansı vereceği bildirildi.

ÇEVRECİLER KARŞI ÇIKTI

Madenlerin Norveç ve Grönland Denizi açıklarında bulunduğu bildirilirken, çevre aktivistleri, yüksek miktardaki rezervlerin çıkarılmasına karşı çıktı.

rezerv2.jpgNorveçli yetkililer şu anda, parlamentonun onayını gerektiren ve çevresel kaygılara yol açan bir süreç olan açık deniz alanlarını derin deniz madenciliğine açıp açmamayı düşünüyor. Çevre aktivistleri, Oslo yönetimini deniz dibinde yaşayan organizmaları ve madenciliğin onlar üzerindeki etkisini anlamak için daha fazla araştırma yapılana kadar deniz tabanındaki maden arama çalışmalarını ertelemeye çağırdı.

ELEKTRİKLİ ARAÇ MOTORLARINDA KULLANILIYOR

Dünyadaki birçok otomobil devi yavaş yavaş bütün üretim sürecini elektrikli araçlara kaydırıyor. NPD’nin Teknoloji ve Analiz Direktörü Kjersti Dahle, "Çalışma alanındaki deniz tabanında bulunan metallerden magnezyum, niyobyum, kobalt ve nadir toprak mineralleri Avrupa Komisyonu''nun kritik mineraller listesinde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Dahle, "Neodimyum ve disprosyum gibi pahalı nadir mineraller, rüzgar türbinlerindeki mıknatıslar ve elektrikli araçların motorları için son derece önemli" diyerek bulunan rezervin hangi alanlarda kullanılabileceğine yönelik tahminlerini sıraladı.