BOTAŞ İran'dan LNG almaya çalışıyor

BOTAŞ İran'dan LNG almaya çalışıyor
BOTAŞ'ın İran'dan Şubat'ın ilk yarısında gerçekleşeceği söylenen LNG kargosu almaya çalıştığı belirtildi.

BOTAŞ ikili görüşmelerle İran’dan LNG kargosu almaya çalışıyor. İran'dan gelecek kargo teslimatının Şubat ayının ilk yarısında gerçekleşeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye gelen gaz akışının devam edeceğini, Türkiye'nin İran'a borcu olmadığını söylemişti.

Geçen hafta akış kesilmişti

Bloomberg'de yer alan habere göre, Geçen hafta İran’dan önce Türkiye tarafında gaz sızıntısı tespit edildiği ve bu nedenle akışın kesildiği duyurulmuş, ardından da akışın tekrar başladığı ifade edilmişti. Ancak Türk yetkililer, perşembe günkü kesintiden bu yana akışın devam etmediğini belirtiyor.

'Tehlike sınırının altında'

İran’dan henüz gaz akışı bulunmuyor. İran kesintiler için Türkiye hattındaki gaz kaçaklarını gerekçe gösteriyor. Ancak Türkiye’ye göre iddia edilen kaçak tehlike sınırının altında ve yaz aylarında onarılması gereken bir problem.

Elektrik kesintileri gündeme gelebilir

BOTAŞ'tan bir heyet sorunu çözmek için İran'a gitmişti. Yapılan değerlendirmelere göre hattın tam kapasite çalışmasında bir sıkıntı görülmedi. Eğer problem çözülmezse daha önce de uygulanan elektrik kesintilerinin tekrar konuşulması muhtemel görünüyor.