Borsanın madencilik devinden 500 bin dolarlık anlaşma

Borsanın madencilik devinden 500 bin dolarlık anlaşma
Geçtiğimiz Kasım ayında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Tureks Turunç Madencilik şirketi yeni iş anlaşmasını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyurdu.

Şirket, KAP'a yaptığı açıklamada, yurt içinde faaliyet gösteren bir firma ile hastane binası inşaatı için mermer tedarikinde anlaşmaya vardığını duyurdu. Anlaşma kapsamında toplam 492.499,40 ABD Doları tutarında mermer tedarikinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Projenin Eylül 2024 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

KASIM 2023'TE HALKA AÇILMIŞTI

Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre; halka arzda toplam filtre edilmemiş veriler baz alındığında 2,9 milyon adet emir ile satışa sunulan adedin 1,81 katına karşılık gelen 58,9 milyon adet nominal değerli paylar için 1,17 milyar TL TL tutarlı talep geldi.

Mükerrer tarama yapıldıktan sonra 2,8 milyon adet yatırımcıdan gelen 104,8 milyon TL nominal değerli talep miktarı dağıtıma konu edilirken bu yatırımcılara 58,9 milyon TL nominal değerli payların satışı gerçekleşti.

Tacirler Yatırım’dan yapılan açıklamada halka arz edilen hisselerin yüzde 99,8’inin yurtiçi bireysel yatırımcıya, yüzde 0,2’sinin ise yurtdışı bireysel yatırımcıya dağıtıldığı belirtildi.