Borsanın Güçlü Elektrik Şirketi Milyon Dolarlık İhale Kazandı! Yatırımcıları Çifte Bayram Yaşayacak

Borsanın Güçlü Elektrik Şirketi Milyon Dolarlık İhale Kazandı! Yatırımcıları Çifte Bayram Yaşayacak
Geçtiğimiz Aralık ayında halka arz olan Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. (EKOS) tarafından 18 Mart 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde 2 milyon 150 bin ABD doları bedelinde ihale kazandığını duyurdu.

Ekos Teknoloji ve Elektirik Şirketi KAP açıklaması şöyle;

"Şirketimiz İSTANBUL ANADOLU YAKASI ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. (AYEDAŞ) tarafından düzenlenen GAZLI HÜCRE&KÖŞK STANDART ALIMI İŞİ ihalesinde 2.150.000,00 ABD doları bedelle en avantajlı teklifi sunarak ihalede 1. sırada yer almıştır.

İSTANBUL ANADOLU YAKASI ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. (AYEDAŞ) ihale ve sözleşme birimi, ilgili iş için şirketimize sözleşme davetinde bulunmuştur. Kurum ile sözleşme 5 (Beş) iş günü içerisinde imzalanacaktır.

İmzalanacak sözleşme bedeli güncel kurla toplam 68.669.280,00 TL’dir."

ŞİRKET ARALIK AYINDAN BERİ BORSADA İŞLEM GÖRÜYOR

EKOS Teknoloji ve Elektrik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, AA muhabirine, Balıkesir'de 46 bin metrekare üzerine kurulu üretim tesislerinin bulunduğunu, Portekiz, Cezayir, Senegal ve Bangladeş'te faaliyet gösterdiklerini anlatmıştı.

Şirket halka arzı sonrası en büyük yatırımlarından birine imza atarak açacağı fabrikayı duyurdu. Gelişme şirketin halk arzına girenleri bir hayli sevindireceğe benziyor.

MART AYINDA BALIKESİR'DE FABRİKA KURULACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

18 Mart 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Balıkesir'de açacağı yeni Fabrika Yatırımı İçin Sözleşme İmzalanması hakkında açıklama yapılmıştı.

Etiketler :