Borsanın Elektrik Şirketi Kazandığı İhalenin Ardından 538 Milyon Liralık Anlaşmasını Duyurdu! Yatırımcıların Yüzü Gülecek

Borsanın Elektrik Şirketi Kazandığı İhalenin Ardından 538 Milyon Liralık Anlaşmasını Duyurdu! Yatırımcıların Yüzü Gülecek
Geçtiğimiz günlerde 80 milyon değerinde ihale kazandığını duyuran Girişim Elektirik (GESAN) 29 Mart 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde yeni iş ilişkisi hakkında açıklama yapıldı.

Mart ayının başında iki iş anlaşmasına birden imza attığını duyuran Girişim Elektrik (GESAN) 27 Mart tarihinde 80 milyon değerinde ihale kazanmıştı. GESAN yatırımcılarını sevindirecek bir gelişme ise bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla duyuruldu.

Şirketin KAP açıklaması şöyle;

Açıklamada Şirketin, Eczacıbaşı Topluluğuna bağlı olan şirketlerden VitrA Karo Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile, Aksaray İli Merkez İlçesinde bulunan arazide, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5.1.h maddesi kapsamında Arazi Güneş Enerjisi Santrali yapılması hususunda anlaşma sağladığı ve sözleşme aşamasına geçildiği belirtildi. Anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 16.650.000, -USD oldu. (On altı milyon altı yüz elli bin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli vergiler hariç 538.627.500, -TL)

MART AYININ İLK HAFTASI 2 ANLAŞMA BİRDEN ALMIŞTI

Girişim Elektrik (GESAN) 5 Mart tarihinde Yunanistan merkezli bir şirketle iş anlaşması yaptığını duyurmuştu. Şirket aynı zamanda Elektrikli Araç Şarj Ünitelerinin (G-Charge) Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika' da Toptan ve Perakende Satış ve Pazarlanmasına yönelik olarak Yetki Sözleşmesi ile birlikte aynı zamanda Ticari Amaçlı Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının (G-Charge) İşletilmesi' ne yönelik İşletme- Sertifika Sözleşmesi imzalamıştı.

Etiketler :