Borsada bugün hangi hisse temettü dağıtacak?

Borsa İstanbul’da bugün, 17 Nisan 2025 tarihinde temettü dağıtacak iki şirket bulunuyor. Yatırımcılar, Alarko Holding A.Ş. (ALARK) ve Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. (SELEC) hisselerinden nakit kar payı (temettü) almaya hak kazanacak. İşte bu şirketlerin temettü bilgileri:
1. Alarko Holding A.Ş. (ALARK)
Brüt Temettü: 2,60 TL
Net Temettü: 2,2506537 TL
Temettü Hak Kullanım Tarihi: 17 Nisan 2025
Temettü Ödeme Tarihi: 21 Nisan 2025
ALARK hissesi sahipleri, 17 Nisan 2025 itibariyle temettü haklarını kullanabilecek. Ödemeler ise 21 Nisan 2025 tarihinde yapılacak.
2. Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. (SELEC)
Brüt Temettü: 0,40 TL
Net Temettü: 0,34 TL
Temettü Hak Kullanım Tarihi: 17 Nisan 2025
Temettü Ödeme Tarihi: 21 Nisan 2025
SELEC yatırımcıları da aynı şekilde temettü hak kullanım tarihi olan 17 Nisan 2025 tarihinde haklarını kullanabilecek ve ödemelerini 21 Nisan 2025 tarihinde alacaklar.
Bugün bu hisseleri alan temettü hakkı kazanamıyor. Çünkü temettü hak kullanım tarihi bugün ve temettü hakkı elde etmek için bir gün öncesinden (T-1) hissedar olmak gerekir. Yani bu şirketlerin temettüsünden faydalanmak için 16 Nisan 2025'te hisseye sahip olmak gerekiyor.
NAKTİ KAR NE ZAMAN ALINACAK?
Bugün temettü dağıtacak ALARK ve SELEC hisselerine sahip olan yatırımcılar, 21 Nisan 2025’te nakit kar paylarını alacaklar. Yatırımcılar için temettü, uzun vadeli yatırım stratejilerinde önemli bir gelir kaynağı olabilir.