Borsa Kışı Yaşarken, Bu Sektörlere Bahar Geldi! Finans Uzmanı O Kararların Etkisine Dikkat Çekti

Borsa Kışı Yaşarken, Bu Sektörlere Bahar Geldi! Finans Uzmanı O Kararların Etkisine Dikkat Çekti
Borsa İstanbul'da seçim öncesi hareketlilik yaşanırken, tepki alımları endeksi kritik seviyede tutmayı başardı.

Yerel seçimlere yönelik belirsizliklerin etkisiyle borsada testere piyasası devam ediyor. Faiz ve seçim gündeminin baskısı altında BIST 100 endeksi destek noktalarını zorlarken, yatırımcıların seçim riskini satın almaktan kaçınmasıyla satış baskısı arttı ve ana endeks 8700 desteğine kadar geriledi.

1-003.jpg

TEPKİ ALIMLARI İLE HAFTANIN SONU: BIST 100, KRİTİK SINIRIN ÜZERİNDE KAPATMAYI BAŞARDI

Ancak Perşembe günü, tepki alımlarıyla birlikte Borsa İstanbul'un oyunun henüz bitmediğini gösterdiği görüldü. BIST 100 endeksi, 9000 puanın üzerinde tutunarak haftayı 9100 puan olan kritik sınırın üzerinde kapattı.

SEKTÖR PERFORMANSLARI: YENİ LİDERLER BELİRİLİYOR

Geçen yıl sigortacılık sektörünün liderliği ardından, bu yıl bankacılık, gıda ve giyim perakende, ulaştırma ile taş ve toprak sektörleri öne çıkmaya başladı.

10.jpg

TOPLUCA HAREKET: BANKA, ULAŞTIRMA VE MADENCİLİK SEKTÖRLERİNDE TOPLAM ARTIŞ

Seçimler öncesindeki son işlem gününde, borsadaki toparlanma sinyalleri hisse senetlerine nefes aldırsa da, faiz endişeleri sektör performanslarını sınırladı. Hafta içinde kazançlarını koruyan sektörler arasında bankacılık, ulaştırma ve madencilik öne çıktı.

ARTAN DEĞERLER: ALTIN VE BANKA ENDEKSLERİNDE YÜKSELİŞ

Bu hafta altın fiyatlarındaki artış, madencilik endeksinde haftalık olarak %5'in üzerinde bir artışa neden oldu. Ayrıca, özellikle banka endeksinde yabancı alımların etkisiyle haftalık artış %3'e yaklaşırken, ulaştırma sektöründe ise %3,6'lık bir yükseliş kaydedildi.

11.jpg

UZMAN GÖRÜŞÜ: TEMETTÜLERİN ETKİSİNE DİKKAT

Finans uzmanı Dr. Nuri Sevgen, bu hafta banka hisselerindeki temettü gelişmelerinin BIST 100 üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. Cuma günü Garanti Bankası'nın brüt 3,11 TL ödeme yaptığını belirterek, temettünün ana endekse doğrudan etkisine vurgu yapıyor.


Etiketler :