Bitcoin’de Sert Hareketler! 12 Saatlik ‘Ayı Tuzağı’ Mı Kurdular?

Bitcoin’de Sert Hareketler! 12 Saatlik ‘Ayı Tuzağı’ Mı Kurdular?
Bitcoin'de 12 saatlik iniş çıkış yaşandı. Piyasa analistleri bunu "ayı tuzağı" olarak yorumladı.

Kripto para birimi Bitcoin'de sert hareketler sürüyor. Dünkü işlemlerde hayati bir destek olarak kabul edilen 56.500 dolar seviyesi, sabah saat 05:00'te aşağı kırıldı.

Bu düşüşe inanan yatırımcılar panikle satışa geçti ve gün içinde fiyatlar 53.500 dolar seviyesini gördü. Ardından gelen tepki alımlarıyla birlikte BTC, dün akşam saat 18:00 civarında tekrar kritik seviye olan 56.500 dolara yöneldi.

12 saatlik bu hareketler, şimdilik "ayı tuzağı" olarak değerlendirildi.

AYI TUZAĞI NEDİR?

Ayı tuzağı, fiyatlar yükseliş trendindeyken, yani boğa piyasası varken, bir hisse senedinin, endeksin veya başka bir finansal aracın fiyatının aniden destek çizgisinin altına düşmesi ve bu düşüşün ayı piyasasının başladığına dair yanıltıcı bir izlenim yaratmasıdır.

AYI TUZAĞI NASIL OLUŞUR?

Ayı tuzağının oluşmasında birkaç faktör rol oynar:

  1. Manipülasyon Büyük yatırımcılar ve piyasa manipülatörleri, varlık fiyatını sahte bir şekilde düşürerek ve ardından yükselterek diğer yatırımcıları ayı tuzağına düşürebilirler. Bu strateji, varlık fiyatının düşmesine ve satış yapan yatırımcıların zarar etmesine yol açar.

  2. Teknik Göstergeler Bazı teknik göstergeler, varlık fiyatının düşeceğini yanlış bir şekilde gösterebilir ve yatırımcıları ayı tuzağına düşürebilir. Teknik analiz araçları kullanılarak yapılan analizlerde yanıltıcı sinyaller verilerek yatırımcıların hatalı kararlar almasına sebep olunabilir.

  3. Piyasa Psikolojisi Yatırımcı psikolojisi üzerinde oynanarak korku veya panik yaratılabilir. Bu durumda yatırımcılar hızlı ve panik halinde kararlar alarak ayı tuzağına düşebilirler.