Bitcoin hesabı, 1 ayda banka hesaplarını geçti

Bitcoin hesabı, 1 ayda banka hesaplarını geçti
Eylül ayının ilk haftasında Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador’da, sadece bir ay içerisinde Bitcoin hesabı sayısı, banka hesabı sayısını geçti.

7 Eylül’de Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, kripto para birimi Bitcoin yasal statü alarak ülkede resmi para birimi olarak kabul edildi.

Ülkenin resmi para birimi olan sadece bir ay içerisinde Bitcoin banka hesabı sayısı kişisel banka hesabı sayısını geçti.

Kripto parayı destekleyen El Salvador Başkanı Nayib Bukele oylama öncesi Kongre'ye, onaylamaları durumunda, yeni düzenlemenin ülkesine, "yatırım, turizm, yenilik ve ekonomik kalkınma" getireceğini belirtmişti.

Hükümet desteğiyle kolay işlem

Hükümetin Chivo adını verdiği dijital cüzdan ile desteklediği Bitcoin ticareti, ülkede her geçen gün kolaylaşırken, El Salvadorlular, otomatik vezne makinesi (ATM) ile işlemlerini kolaylıkla gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 1,5 kat daha fazla

Devlet Bakanı Bukele, nüfusun yüzde 46'sını oluşturan üç milyon kişinin Chivo bitcoin cüzdanını indirdiğini açıklarken, ülkede 2017 itibarıyla ülkenin yüzde 29’unun banka hesabı olduğunun altını çizdi.