Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: Yoksulluk Kader Olamaz

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: Yoksulluk Kader Olamaz
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Eğitim Maratonu'nda konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlediği 'Eğitim Maratonu'na katılarak Türkiye'deki çocuk yoksulluğuna dikkat çekti. "Türkiye’deki çocuk yoksulluğu katlanarak artıyor" diyen Başkan Çalık, Beylikdüzü Belediyesi olarak başlattıkları Beslenme Saati Uygulaması hakkında bilgi verdi.

0e18179a-f9a6-4052-b925-be7edd1d59a7-w.jpg

"7 MİLYON ÇOCUK YOKSULLUK İÇİNDE"

Çalık, "Ne yazık ki ülkemizde çocukların yüzde 12’si yetersiz beslenme ile karşı karşıya. Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı’nın yayınladığı ‘Çocuk Yoksulluğu Raporu’na göre, 2016’dan beri Türkiye’deki çocuk yoksulluğu katlanarak artıyor. 7 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. Beslenme çantaları boş bir şekilde okula giden çocuklar büyük bir hayal kırıklığı ve buhran yaşıyor. Beylikdüzü Belediyesi olarak bir çocuğun kaderi asla yoksulluk olamaz dedik. Bu sözden yola çıkarak çözümler üretmek istedik. Beylikdüzü Mutfağında hazırladığımız ürünleri sosyal incelemeleri yapılmış olan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına her gün ulaştırıyoruz," dedi.

"YOKSULLUK ÇOCUKLARIN KADERİ OLAMAZ"

Çalık, "Günlük menülerimizi gıda mühendislerimiz ve diyetisyenlerimiz aracılığıyla hazırlıyoruz. Menüleri, çocukların alması gereken kaloriye göre hazırlıyoruz. Beslenme saati programımızı, belediyemizin kısıtlı imkânları ile yapıyoruz. Bu proje sosyal adalet projesidir. Şubat 2022’den bu yana 10 mahalle, 35 merkezde 4 bin 357 çocuğumuza 470 bin beslenme gıda paketini ulaştırdık. Yoksulluk çocukların kaderi olamaz! Çocuklarımızın yetersizlik duygusuyla ve öfkeyle değil öz güvenli ve mutlu gelişmesini istiyoruz. Tek bir çocuğumuzun dahi beslenme hakkından mahrum kalmasına göz yumamayız. Esas amacımız çocukların mutluluğudur," ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA